НАЧАЛО Други

Левски София е първият клуб в света който интегрира блокчейн

02.11.2018 17:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Левски София е първият клуб в света който интегрира блокчейн

ПФК Левски обяви по време на пресконференция по-рано днес, за ново партньорство с блокчейн компанията Recheck. Отборът е първият в света, който ще интегрира блокчейн технология.

След като Левски се обявиха срещу масовата фалшификация на фен артикули, от Recheck се свързват с клуба за съвместна работа в борбата с несертифицирани продукти носещи бранда на ПФК Левски.

Инициативата се изразява в това, че според проучване,става ясно, че около 10% от населението на Европа бива подвеждано да си купува фалшиви дрехи. Същото се отнася и за българския отбор от А група. Масово се предлагат ментета на по-ниски цени, които нямат нищо общо с оригинала. Това ново партньорство има за цел да елиминира подобни фалшификации, като въведе дигитално сертифициране на продуктите, базирано на блокчейн.

На самите артикули ще бъдат поставени чипове (специални идентификатори), които при сканиране от смартфона на потребителя ще дадат информация относно произхода на продукта, който купуват. След като тази информация се съдържа на блокчейн, тя няма как да се фалшифицира или променя.

Към тази система ще се интегрират и бонус токени, които ще служат за благотворителни каузи и инициативи. Те ще се трупат след всяка регистрирана продажба. Това няма общо с другите криптовалути и Recheck нямат за цел да популяризират или продават крипто – напротив, тяхната цел е да се блокира всяка дейност свързана с фалшификация на продукти.

Това ново начинание бележи исторически момент, след като български футболен отбор е пионер в тази област – никой друг тим не е използвал блокчейн технология до този момент.

<iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Flevskiofficial%2Fvid eos %2F2159236670992490%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ scrolling=”no” allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Очаквайте повече информация на сайта.tron g>


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: САЩ е в рецесия и нещата тепърва ще се влошават

Икономическият пейзаж претърпява забележителна промяна, тъй като алиансът БРИКС придобива известност, докато Съединените щати се борят с икономически предизвикателства.

04.05.2024 8:00 2 мин. четене

DogeChain спира работа – потребителите трябва да изтеглят своите средства до юни

DogeChain, основна платформа в екосистемата на Dogecoin, обяви предстоящото си закриване, насрочено за 1 юни 2024 г.

04.05.2024 6:00 1 мин. четене

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.