НАЧАЛО Други

Walmart с патент за електрическа мрежа, захранвана от Биткойн

31.10.2018 20:21 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Walmart с патент за електрическа мрежа, захранвана от Биткойн

Walmart получи одобрение за нов проект.

Патентът бе споделен с обществеността на 14-ти юни чрез Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO). Според документа системата има за цел чрез криптовалути да помогне на компаниите да управляват потреблението си на енергия.

Първоначалният патент беше представен през декември 2017 г. Според патента, както отделните къщи, така и големите организации могат да използват мрежа, базирана на блокчейн, за управление на потреблението на енергия.

Впоследствие те ще използват определена сума крипто актив за закупуване на енергия от специализиран доставчик.

Всяка крипсвалута може да представлява единица или част от единица енергия, криптовалутата може да бъде биткойн, алткойн или производна на Биткойн или каквато и да е цифрова валута.

Едно от предимствата на системата е, че ако едно устройство няма цялото количество криптовалута, друго устройство (което е част от мрежата) може да разпредели допълнителна сума, за да позволи на първото устройство да продължи операциите си. Системата, която ще използва леджър, също ще покаже кое устройство консумира повече енергия и кое не.

Понастоящем доставчиците на енергия доставят енергия на места, които използват неефективно енергията, което води до увеличаване на разходите за енергия за потребителите. Повишените разходи са в резултат от различни уреди и устройства, които консумират повече енергия отколкото им трябва. Умните уреди и устройства вече са на разположение на потребителите, те могат да работят по-ефективно, но все пак консумират повече енергия, отколкото е необходимо или икономически практично.

Въз основа на същата концепция мрежите могат да си помагат взаимно. Ако един от участниците консумира по-малко енергия, той има право да разпределя оставащия обем на други мрежи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Директорът на Binance иска властите в Нигерия да пуснат арестувания служител

Главният изпълнителен директор на Binance Ричард Тенг настоява нигерийските власти да освободят старшия изпълнителен директор Тигран Гамбарян, който е задържан повече от 70 дни по обвинения в пране на пари.

08.05.2024 15:30 1 мин. четене

Американските инвеститори трябва да насочат парите си към облигации – BlackRock

В неотдавнашна публикация на BlackRock се посочва, че облигациите могат да бъдат добър избор, особено при достигането на нови високи нива на доходност.

08.05.2024 14:00 2 мин. четене

Цените на златото са стабилни на фона на по-силния долар

Цената на златото (XAU/USD) привлече интереса на някои инвеститори по време на азиатската търговска сесия в сряда.

08.05.2024 13:30 2 мин. четене

Назначиха ръководител на Binance за Министър на дигиталното развитие

Скорошното назначаване на Жаслан Мадиев, генерален мениджър на подразделението на Binance в Казахстан, за министър на дигиталното развитие в страната има значителни последици, особено за Binance и крипто пазара в Казахстан.

08.05.2024 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.