Home

Китайската полиция направи акция на нелегална ферма за копаене на Биткойн

08.03.2022 17:01 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайската полиция направи акция на нелегална ферма за копаене на Биткойн

Съобщава се, че Комисията за развитие и реформа на провинция Гуандун разби незаконна ферма за крипто добив, която тайно работи в станция за зареждане на електрически превозни средства.

Тайната ферма за копаене на криптовалута беше разкрита в град Гуанджоу, където правоприлагащите агенции непрекъснато извършват проверки в градовете, за да наложат и изкоренят всякаква форма на криптодобивни операции в региона, съобщи местно издание.

Операцията за тайно копаене използва над 190 машини за копаене на криптовалути на стойност 5 милиона юана ($791,450), които бяха иззети на място. Властите твърдят, че въпреки че криптодобивните дейности консумират много енергия, те остават скрити от властите поради високата консумация на енергия на зарядната станция, в която работят.

Съобщава се, че криптодобивните операции са се извършвали на затворено място с охрана на портата, заедно с огради и стени, за да се скрие от погледите на хората. Добивната ферма е работила над 1,000 часа и е консумирала повече от 90,000 киловатчаса електроенергия.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Ето кои инвеститори натрупаха рекордно количество Биткойн (BTC)

Властите прекратиха операциите за копаене на крипто, след като провериха консумацията на енергия на зарядната станция, която разкри несъответствия в потреблението. По подобен начин град Дзиейан конфискува 916 криптодобивни машини през февруари.

Правителството на Пекин издаде пълна забрана за операциите за копаене на криптовалути в цялата страна миналата година, позовавайки се на целите си за въглеродни емисии и висока консумация на електроенергия от операциите за добив на криптовалута. Решението доведе до затваряне на по-голямата част от добивните ферми и индустриални операции за крипто копаене или мигриране към други нации.

Оттогава властите в различни провинции на Китай извършват проверки на държавно и градско ниво, за да унищожат дори най-малките, включително домашни криптодобивни операции. Китай, който допринесе с повече от 60% от хеширащата мощност на Биткойн (BTC) мрежата преди репресията, в момента има почти нулев дял в глобалните операции за копаене на флагманската криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Южна Корея глоби Worldcoin за нарушаване на законите за личната информация

Worldcoin получи негативно внимание в Южна Корея на фона на продължаващите опасения за нарушаване на сигурността на данните, които засягат няколко държави.

27.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Хакерът, който открадна $230 милион от индийска крипто борса, почти изпраха всички средства

Хакерът, отговорен за кражбата на $230 милиона от WazirX през юли, е близо до приключване на изпирането на средствата, като според данни на веригата от Arkham Intelligence са останали само $6 милиона в Етериум (ETH).

26.09.2024 21:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в корупция

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в резултат на федерално разследване за корупция, което го превръща в първия кмет в историята на града, обвинен по време на мандата си.

26.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Мъж се опита да открадне криптовалута за над $100,000 от приятелката си

Тъй като популярността на криптовалутите продължава да расте, в Диарбекир се случи интересен криминален инцидент.

26.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.