НАЧАЛО Алткойни

Трансфер на $183 милиона в Етериум за такса от $0.06

22.10.2018 22:02 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Трансфер на $183 милиона в Етериум за такса от $0.06

Мултимилионна транзакция, която би струвала на изпращачите над $5 милиона в комисионни, бе направена за $0.06 в Етериум.

Етериум блок 6556384 премина през 5080 потвърждения и отне повече от 19 часа, за да прехвърли повече от $183 милиона, без да се налага да минава през скъпи посредници. Сцената е доста позната за тези, които редовно прехвърлят стойност чрез блокчейн. Но в същото време, това е ясна атестация за едно от от най-убийствените приложения на блокчейн: паричните преводи.

https://twitter.com/cvrbonbased/status/1054102811217219585

Класическите платежни системи като например PayPal, след премахването на лимита за преводи, би трябвало да прехвърли $183 милиона, като начисли транзакционни такси в размер на $5,3 милиона в среден платежен коридор “Изток-Запад”. Western Union, друга глобална услуга за преводи, е щяла да изпрати същата сума, като отнема $120 от всеки прехвърлени $3000. Таксата за транзакцията от Етериум блокчейна е била по-ниска от това, което Western Union таксува за изпращане на $50.

По-малко приемане

Независимо от иновациите в сектора на плащанията и преводите, децентрализираните блокчейн системи срещат по-ниски нива на адаптация в сравнение с PayPal и Western Union, тъй като токените, прехвърлени чрез конкретен блокчейн, са нестабилни. Следователно транзакция от $183 милиона, докато е на път към приемниците, може да бъде намалена до $170 милиона. Би могло дори да спечели няколко милиона, ако пазарът върви нагоре. Това прави децентрализираните активи малко неблагонадеждни за участниците, търсещи стабилен паричен превод.

Това, което е по-проблематично, е ликвидността. При получаване на сумата в актива крипто ще трябва да го размени за местна валута. В много случаи борсата, отговорна за обмен на фиат и крипто, е по-малко ликвидна, отколкото се изисква при липса на 1) банкови партньори и 2) регламенти. Предприятията, които искат да ликвидират преотстъпените крипто фондове веднага след кредитирането, може да срещнат трудност да се държат заради страх от загуба на стойност и да се разменят за фиат, поради липса на фиатни средства.

Блокчейн реши една част от проблема разделен на две. Тази част е непостоянството, мащабируемостта и децентрализацията. Докато успехът на другата част, състоящ се от регулиране, икономическо приобщаване и пространство за по-нататъшни блокчейн иновации, зависи единствено от политиките, които са в полза на финтех, както от икономисти, така и от законодатели.

Да разбираш преди да коментираш

Известният икономист Нуриел Рубини, наскоро се постара да каже най-лошото за блокчейн, като нарече приложенията му “майката на всички измами” и използва фрази като “прославена електронна таблица” и “заговор за либерална идеология” за публични ledger-и. Финансовият експерт обаче, говори най-вече за втората част от проблема, както бе споменато по-горе. Той не се занимава с първата част, която блокчейн почти реши, десет години от въвеждането му.

По подобен начин някои икономисти взимат пример от своя колега от Ню Йорк, създавайки умствено препятствие в съзнанието на мнозина, които проявяват интерес към DLT системите.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI алткойн се изстреля след коментар на Уорън Бъфет

След забележките на главния изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, изразяващи загриженост относно изкуствения интелект (AI) и неговите потенциални рискове, беше отбелязан скок в стойността на AI криптовалутата, Worldcoin (WLD).

08.05.2024 1:30 1 мин. четене

Пазарната капитализация на нова криптовалута се изстреля с почти 100% – ето какво стои зад скока

През май Tellor (TRB), децентрализирана оракулска мрежа, надмина очакванията със забележителен скок на пазарната си капитализация, като удвои стойността си в началото на месеца.

07.05.2024 22:30 2 мин. четене

Тази меме криптовалута е един от най-силните алткойни

Известен крипто стратег предполага, че един от конкурентите на Dogecoin (DOGE) е значително по-напред от другите алткойни.

07.05.2024 22:00 2 мин. четене

Как да получим безплатни токени от airdrop-a на EigenLayer

EigenLayer, базираната на Етериум платформа за рестейкинг, пуска дългоочаквания airdrop за своите потребители, ранни последователи и сътрудници.

07.05.2024 21:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.