НАЧАЛО Финтех

Payhawk стана първият еднорог на България

06.03.2022 19:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Payhawk стана първият еднорог на България

Платформата за плащания и разходи Payhawk събра допълнителни $100 милиона при оценка от $1 милиард в разширен кръг на финансиране от Серия B.

Кръгът бе воден от Lightspeed Venture Partners и направи стартъпа първият еднорог в България.

Във финансирането участваха също нови инвеститори Sprints Capital, Endeavour Catalyst, HubSpot Ventures и Jigsaw VC, както и съществуващите поддръжници Greenoaks, QED Partners и Earlybird Digital East.

Винаги сме знаели, че можем да изградим голяма компания, ако решим сериозен проблем на голям пазар. Размерът на възможността все още движи нашия растеж и амбиция днес. Всеки служител, който се занимава с плащания на компанията, смята, че трябва да има по-добър начин да го направи, но този огромен проблем никога не е бил решен от силен продуктов екип с твърд инженерен опит. Това е, което Payhawk носи на пазара”, каза Христо Борисов, главен изпълнителен директор и основател на Payhawk, в прессъобщение във вторник (1-ви март).

Да станем първият еднорог в България е огромно доказателство за упоритата работа и издръжливостта на нашия екип през последните три години и половина. Ние сме едва в началото на нашия път и нямаме търпение да продължим да преоткриваме как бизнесът управлява своите плащания”, добави Борисов.

Прочети Още: Конфликтът в Украйна може да тласне Биткойн и Етериум нагоре

Новото финансиране довежда кръга от серия B на Payhawk до $215 милиона, тъй като компанията се движи към това да стане катализатор за българската стартъп екосистема, като същевременно продължава да привлича и задържа първите 1% от талантите на пазара. Финансирането на Payhawk от серия B е втората най-голяма сума за B2B компания в Централна и Източна Европа.

Payhawk удвоява годишните си периодични приходи всяко тримесечие. Предишният кръг на финансиране на компанията през ноември 2021 г. оцени компанията на $570 милиона.

Свежата инжекция на капитал ще бъде използвана за по-нататъшно разширяване на неговия продуктов екип, ускоряване на усилията за разработване на корпоративни функции и за разрастване на неговия екип по продажбите и маркетинга, за да достигне до нови пазари тази година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Близо 500 финтех сделки само през първото тримесечие на 2024 година

През първото тримесечие на 2024 г. финтех индустрията стана свидетел на близо 500 транзакции за финансиране и сливания и придобивания, с особен акцент върху застрахователните технологии, крипто и блокчейн секторите, според данни, събрани от Royal Park Partners (RPP).

02.05.2024 9:00 1 мин. четене

Ripple разширява обхвата си в Япония с ново сътрудничество

Финтех гигантът Ripple разкри стратегическо сливане с HashKey DX, базираното в Токио подразделение на HashKey Group, компания за финансови услуги за дигитални активи.

01.05.2024 3:30 1 мин. четене

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

01.05.2024 2:00 1 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.