НАЧАЛО Регулации

Израел пести милиони от крипто инвеститори, намаляват крипто таксите наполовина

10.10.2018 11:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Израел пести милиони от крипто инвеститори, намаляват крипто таксите наполовина

Крипто инвеститорите в Израел могат да въздишат с облекчение, тъй като правителството търси алтернативни и по-прозрачни начини за изчисляване на данъците за индустрията, което ще доведе до "реално изчисление на данъците".

В съобщение, направено по време на блокчейн конференция в Тел Авив, заместник-генералният директор на Израелската данъчна администрация, Роланд Ам-Шалем каза пред участниците, че новата система няма да изчислява данъците по приблизителни оценки като сегашната, а ще позволи на инвеститорите да решат как искат да плащат своите данъци.

Настоящият метод, известен като First In, First Out (FIFO), който е бил критикуван като над данъчно облагане, изчислява данъци върху свързаните с крипто печалби, като съчетава “стойността на активите на токените с тези, които са били наскоро закупени”, които са доста неточни.

Тъй като криптовалутите се признават за активи, а не за валути в Израел, методът FIFO оценява само стойността на активите и се използва като лесния път, когато данъчните власти не могат да получат точни прогнози за крипто активите.

Това доведе крипто инвеститорите да плащат огромни не-дължими данъци върху трудно спечелените си печалби, което може да е попречило на растежа на индустрията в страната.

Данъците, изчислени от инвеститорите, обаче трябва да могат да бъдат проверени, като се използват тайминг-марки за блокчейн транзакции, например, за да бъдат приети.


В същото време регулаторът на ценни книжа на страната ISA, започна да използва блокчейн в своята онлайн система за съобщения, за да гарантира целостта и надеждността на информацията, изпратена между регулатора и дружествата под негова юрисдикция.

Поради своя мандат за осигуряване на сигурен пазар на ценни книжа и защита на интереса на инвеститорите, ISA се обръща към блокчейн технология поради необратимостта на записите при използването на технологията. Това според властите ще осигури безопасна, сигурна и неизменна комуникация, която също ще предотврати отказването на комуникация от страна на участващите страни.

Израел преди това е бил център за крипто инвеститори въпреки стария си метод на оценка на данъците. С това ново развитие, страната може да получи нов приток на инвеститори и то много скоро.

С по-приятелски регулации от САЩ и отвореност към сектора, Израел може да изпита огромен тласък в икономиката си в резултат на растежа в крипто индустрията.

Крипто активите също могат да се считат за валути, каквито се получават във Венецуела, Дубай и други страни, не само като нещо, в което да се съхранява стойност, както в момента се смята в Израел.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Ценни книжа ли са Етериум и XRP? Ето какво мисли директора на Ripple

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е в постоянен конфликт с крипто индустрията, особено по отношение на класификацията на определени криптовалути.

05.05.2024 22:00 2 мин. четене

Нигерия обмисля да забрани P2P търговията с криптовалути

Нигерия обмисля да обяви P2P търговията с криптовалути за проблем спрямо националната сигурност, което е сигнал за потенциални регулаторни действия срещу такива транзакции.

05.05.2024 18:30 1 мин. четене

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.