Home

Русия предполагаемо е готова със своята алтернатива на SWIFT

02.03.2022 17:40 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия предполагаемо е готова със своята алтернатива на SWIFT

Централната банка на Русия твърди, че нейната алтернатива на платежната мрежа е готова, въпреки че е малко вероятно да има голямо участие от чуждестранни субекти.

Руската централна банка заяви, че нейната алтернатива на мрежата SWIFT е готова. Руската контролирана от държавата медия ТАСС съобщи, че Системата за трансфер на финансови съобщения на Банката на Русия (SPFS) е готова за чуждестранно участие.

Акциите на най-голямата руска банка, Сбербанк, паднаха с невероятните 74%, което е най-големият спад, който някога е преживявала. ЕЦБ също така отбелязва, че банката е пред фалит или скоро ще стигне до фалит. От нея се наблюдава значително изтичане на депозити, докато Deutsche Boerse заяви, че ще спре търговията на Сбербанк, както и на няколко други руски ценни книжа.

Междувременно руската рубла също претърпя рязък спад и сега струва по-малко от един цент. Има опасения, че това може да доведе до хиперинфлация и във всеки случай силната инфлационна тенденция е почти сигурна през следващите месеци.

Икономическата болка за Русия едва започва

Ходовете, предприети от западните държави, за да накажат Русия за нейната инвазия в Украйна, са безпрецедентни, както и техните последици. Анализаторите смятат, че най-лошото въздействие ще се види едва през следващите седмици и месеци. Други не смятат, че Русия ще види крипто като решение.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Bitcoin и крипто пазарите набират скорост – какво да следим?

За да спре изтичането на капитал, руското правителство повиши лихвените проценти до 20%, като същевременно нареди Московската фондова борса да бъде затворена до 5-ти март. Това обаче няма да повлияе много и лихвените проценти ще означават само, че потребителите могат да плащат двойно за такива неща като ипотеки.

САЩ също така не иска Русия да избягва санкциите, като използва криптовалута. Крипто субектите блокираха или ограничиха своите крипто услуги в Русия по нареждане на вицепремиера на Украйна Михаил Федоров. Binance замрази сметките на санкционираните от Русия, макар и не на всички потребители.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Австралия пренасочва фокуса си към CBDC на едро

Австралийската централна банка взе решение да даде приоритет на разработването на дигитална валута на едро на централната банка (CBDC) пред версията на пазара на дребно.

19.09.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Circle въвежда незабавни банкови трансфери с USDC в две държави

Circle обяви, че вече ще поддържа местни банкови преводи за USDC в Мексико и Бразилия, използвайки системите за плащания в реално време PIX и SPEI на тези държави.

19.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

CEX.io обявява нови партньорства за подобрени услуги за превод oт криптовалути в брой

CEX.io, централизирана борса за криптовалути, представи нова интеграция с компанията за финансови услуги MoneyGram и блокчейна Stellar.

18.09.2024 22:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Visa разширява мрежата за крипто разплащания с ново партньорство

Visa разширява възможностите си за крипто плащания чрез ново партньорство със сингапурската компания dtcpay.

18.09.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.