НАЧАЛО Други

Everipedia – конкурент на Wikipedia

19.08.2018 21:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Everipedia – конкурент на Wikipedia

Платформата, определяща се като “онлайн енциклопедия, преоткрита за съвременната епоха”, Everipedia официално представи своята дългоочаквана peer-to-peer енциклопедия, използваща технологията EOS.IO, която възнаграждава потребителите с крипто токени за предоставяне и редактиране на статии. Тези “IQ” токени дават право на притежателя на права на глас в рамките на мрежата.

Виждайки себе си като алтернатива на Уикипедия, Everipedia се стреми да демократизира модела на енциклопедията и да предложи стимули на създателите на съдържание.

Основателите на твърдят, че децентрализираната ѝ структура прави невъзможно цензурирането на мрежата.

Системата за възнаграждения е предназначена да осигури напълно автономна енциклопедия без дарения или реклами.

“Ние сме развълнувани да освободим минималната работеща версия на мрежа, която позволява на потребителите да гласуват и да създават статии по децентрализиран начин за пръв път “, каза д-р Лари Сангер, главен информационен офицер на Everipedia, който съоснова Уикипедия. Той каза, че блокчейн технологията е направила възможна иновацията въз основа на модела на Уикипедия.

Потребителите се нуждаят само от EOS акаунт и IQ токени за създаване на съдържание и гласуване на iqnetwork.io.

“Досега 16,8 милиона IQ са били записани от потребителите в мрежата”, каза Сам Казимиан, съосновател и президент на Everipedia.

Теодор Форселиус, главен изпълнителен директор и съосновател, добави, че Everipedia ще помогне за децентрализирането на глобалното познание чрез блокчейн.

Казимиан и Форселиус се присъединиха към Mahbod Maghadam и Travis Moore през 2015 г., за да създадат Everipedia като по-всеобхватна алтернатива на Уикипедия.

Everipedia вече има милиони уникални месечни посетители и около 6 милиона енциклопедии, надхвърлящи английската Wikipedia в съдържанието. Сайтът включва и милиони уникални месечни посетители и над 8000 доброволци и редактори чрез социални мрежи като Facebook, Reddit и Telegram.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Петролният гигант Saudi Aramco вдига цените за Азия

Saudi Aramco обяви повишение на официалните продажни цени на всички изнасяни от нея сортове за Азия, като според Bloomberg цената на Arab Light за доставка през юни ще се увеличи с $0.90.

06.05.2024 18:00 2 мин. четене

Силата на американската икономика няма да е достатъчна за глобален растеж

Ръководителят на МВФ подчерта, че политиците по света са призовани да се изправят пред множество икономически предизвикателства.

06.05.2024 17:30 2 мин. четене

Представителите на Европейският съюз се срещат с президента на Китай – какво ще обсъждат?

Ръководителят на Европейския съюз Урсула фон дер Лайен подчерта необходимостта от лоялна конкуренция с Китай, като заяви, че настоящите пазарни дисбаланси трябва да бъдат отстранени.

06.05.2024 16:30 2 мин. четене

Топ инвестиционни стратегии за дивидентни печалби

Следенето на движенията на професионалните инвеститори може да даде ценна информация, особено на трудни пазари като настоящия, твърди Питър Санторо, водещ мениджър на фонда Invesco Diversified Dividend.

06.05.2024 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.