НАЧАЛО Други

Binance дарява $10 милиона на Украйна и стартира благотворителен фонд

28.02.2022 20:45 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance дарява $10 милиона на Украйна и стартира благотворителен фонд

Не е изненада, че международната подкрепа за Украйна продължава да расте след нахлуването на Русия.

След като Русия нахлу в Украйна, експерти от всеки сектор започнаха да се притесняват от по-лоши случаи. Например експертите по киберсигурност започнаха да отговарят дали глобална кибервойна е на път да се развие. Индустрията на крипто парите също не остана бездейна.

Binance, най-голямата по обем крипто борса в света, обяви дарение от $10 милиона за Украйна. Също така стартира фонд за спешни случаи за засегнатата страна. В своя акаунт в Twitter главният изпълнителен директор CZ отбеляза:

Нашият фокус е да осигурим поддръжка на място. Ние се грижим за хората.

Официалното изявление на Binance за благотворителния фонд гласи:

В отговор на кризата Русия-Украйна, ние даряваме 10 милиона щатски долара на големи междуправителствени организации и неправителствени организации за предоставяне на спешна помощ на бежанци и деца и за осигуряване на логистична подкрепа за бежанците, като храна, гориво и консумативи.

Спешният фонд на Украйна, създаден от Binance, вече е събрал над $6 милиона дарения. Фондът е посветен на подпомагането на засегнатите от скорошни природни бедствия и насилие в източноевропейската държава.

Основателят на FTX, Сам Банкман Фрийд, обяви, че е дарил криптовалута на стойност $25 на всеки потребител в Украйна след руската военна криза.

Прочети Още: Русия може да изземе всички граждански депозити

Главният изпълнителен директор на Chain.com, Дийпак Таплиал, е дарил 100ETH (приблизително $278,000), за да помогне за финансирането на каузата.

Пред BuzzFeed News, той каза следното:

Когато разбрах, че украинското правителство е поискало дарения под формата на криптовалута, се почувствах принуден да направя своята част, за да помогна. Крипто даренията са без граници и са почти мигновени, така че се надявам, че правителството там може да се възползва от тях възможно най-скоро, за да помогне на хората в нужда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Прогноза за икономиката на Германия през 2024 година – какво да очакваме?

Според германския икономически институт IW икономическите перспективи на Германия за 2024 г. изглеждат мрачни, като се очаква страната да изпадне в стагнация въпреки по-силното от очакваното начало на годината.

09.05.2024 8:30 2 мин. четене

САЩ счупи всички рекорди по производство на петрол и газ

Съединените щати се превърнаха в най-големия световен производител на петрол и газ, изпреварвайки традиционните лидери като Саудитска Арабия и Русия.

09.05.2024 7:00 1 мин. четене

Ето кои акции може да пострадат от потенциалната стаглфация на икономиката в САЩ

Банка от Уолстрийт изрази опасения относно потенциалното въздействие на намаляващото търсене в САЩ и постоянната инфлация върху някои добре известни акции, особено в сектора на потребителските стоки.

09.05.2024 5:00 1 мин. четене

Основателят на Tron коментира бъдещето на изкуствения интелект и блокчейн

Основателят на Tron Джъстин Сън наскоро сподели своя оптимизъм за бъдещето на изкуствения интелект (AI) и блокчейн технологията.

09.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.