НАЧАЛО Други

BlackRock разглежда потенциално навлизане в крипто

16.07.2018 21:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
BlackRock разглежда потенциално навлизане в крипто

BlackRock, Inc. - най-големият мениджър на активи и борсово търгувани фондове (ETF) в света, изследва възможностите за законно участие в пазара на криптовалутите.

Въпреки предходния скептицизъм на компанията към сферата, BlackRock, Inc. търси начини да се възползва от “бързоразвиващия се криптовалутен пазар”.

Инвеститорите запознати с темата казаха пред Financial News London, че най-големият доставчик на ETF в света е събрал работна група, която се състои от членове от различни подразделения, включително Тери Симпсън – стратегически инвеститор на много активи. Източниците също така предполагат, че екипът ще разследва криптовалутите, като в крайна сметка се стреми да определи дали BlackRock трябва да се включи в тази сфера.

BlackRock все още не е потвърдил точността на отчета.

През октомври 2017 г. Марк Уидман, глобален ръководител на iShares и Index Investments в Blackrock, заяви:

Не мога съвсем да разбера смисъла на bitcoin ETF, защото говорим за … търговия с продукти, които са трудно достъпни. Ако bitcoin е някога успешна – и пак, просто не е мойте нещо, но – аз не бих го препоръчал. Но ако беше [успешно], защо се нуждаете от ЕФО за достъп до него?

По-рано тази година Изабел Матеос и Лаго, главен стратегически директор и изпълнителен директор на BlackRock, заяви, че “на този етап това [Биткойн] не е инвестиционен клас активи”.

Струва си да се отбележи, че талант от висок клас от BlackRock се мести в крипто сферата.

Вишал Карир, старши портфолио мениджър, надзираващ активи на стойност над 1,5 милиарда долара, напусна компанията за крипто платформа. Адам Гримсли и Майкъл Уонг – двама от мениджърите на BlackRock с фиксиран доход – също подадоха оставка по-рано тази година и стартираха хедж фонд за криптовалути.

Предполагаемият ход на BlackRock привлече вниманието на търговеца на криптовалута и домакин на шоуто Crypto Trader на CNBC, Ran Neu-Ner.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Правителството на САЩ с последни аргументи в делото срещу Google

Правителството на САЩ представи антитръстовото си обвинение срещу Google на Alphabet по време на заключителните аргументи в четвъртък (2 май), с което ще приключи съдебният процес, започнал на 12 септември.

03.05.2024 5:00 2 мин. четене

Рапарът Еминем влиза в партньорство с Crypto.com

Известният американски рапър Еминем наскоро си партнира с Crypto.com, която популяризира кампанията си „Съдбата обича смелите“.

03.05.2024 4:00 1 мин. четене

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение за нов кредитен протокол

Разработчиците на RippleX разкриха иновативно предложение, целящо въвеждането на революционен роден протокол за кредитиране, наречен XLS-66d.

03.05.2024 3:30 2 мин. четене

Тази държава ще получи $2.2 милиарда от Microsoft за своя AI сектор

Microsoft обяви значителна инвестиция в Малайзия на обща стойност $2.2 милиарда, насочена към укрепване на инфраструктурата за облачни услуги и изкуствен интелект (AI).

02.05.2024 23:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.