НАЧАЛО Други

Lufthansa награждават участниците на хакатон

16.07.2018 10:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Lufthansa награждават участниците на хакатон

Една от най-големите авиокомпании в Европа, Lufthansa AG ще възнагради разработчиците на блокчeйн, участващи в партньорство с Unibright, "хакатон без един изписан код" на Pillar Unconference 2018.

Втората #PillarUnconference, позната още като “удсток на крипто”, започва на 15-ти юли 2018 г. във Вилнюс, Литва, и ще привлече широк кръг от крипто и блокчейн общността включително предприемачи и разработчици. Конференцията включва workshop-и, раздел “devcon” за блокчейн и разработчици на интелигентни договори и редица хакатони.

Не се изисква кодене

Lufthansa, която е най-голямата компания, която не е обвързана с крипто и присъства на конференцията, си партнира с корпоративната компания Unibright, за да предлага награди на най-добрите разработчици, а всъщност и не-разработчици, които се конкурират в “хакатон без един изписан код”.

Unbright предоставя базирани на шаблони, интелигентни поръчки, блокчейн технологии за бизнеса. Участниците в хакатон ще използват шаблоните на Unibright, които не са необходими за разработване на код, за да работят върху визуалните дефиниции за реалния живот, използвайки случайните сценарии, предоставени от Lufthansa. Участниците в случайните сценарии ще трябва да създадат решения, базирани на блокчейн за включване на жизнения цикъл на самолетите и оборудването, програмата за лоялност на авиокомпаниите и техните партньори, управление на ваучери и дори системи за управление на резервации за седалки и полети.

Стефан Шмид, главен технически директор на Unbright, казва, че блокчечйн е на ранен етап от “масовата адаптация” и че:

Чрез добавяне на реални случаи на използване от реални предприятия наистина можем да покажем как блокчейн може да направи промяна.

Lufthansa предпочита да направи истинско използване на блокчейн

В ясното си потвърждение, че Lufthansa разследва технологията, базирана на блокчейн, за бъдещето на авиокомпанията, Lufthansa ще възнагради най-добрите участници с полети от Вилнюс, Литва до последващ семинар за употребата на блокчейн във Франкфурт. Следващият семинар ще включва печелившите участници, Lufthansa, Unibright и доставчик на технологични решения Zühlke и ще се проведе по-късно през 2018 г.

Д-р Йорг Либе, старши директор на Digital Innovations Hub Airlines и Airline Products в Lufthansa, казва, че блокчейн често е “buzzword” и че Lufthansa “предпочитат да използват истински”. Той заявява:

За да се възползвате от блокчейн технологията, трябва да използвате случаи, при които публичната счетоводна книга води до забележимо подобрение на съществуващите процеси.

Lufthansa, заедно с дъщерните си дружества, е била най-голямата авиокомпания в Европа по брой самолети и пътници през 2017 г. Съобщението на Unibright Medium потвърждава, че Lufthansa обмисля използването на блокчейн в корпорацията.

British Airways използват блокчейн технологията за първи път миналата година, за да управляват полетните данни на редица международни полети в опит да намалят конфликтната информация за полетите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето кои са основните правила, които трябва да следват крипто проектите

Andreessen Horowitz, известна инвестиционна компания, фокусирана върху криптовалутите, наскоро очерта пет основни насоки за нововъзникващите проекти за токени.

28.04.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС: Излезна още информация за новата валута на съюза

Алиансът БРИКС напредва в развитието на своята обща валута, като същевременно активно насърчава използването на местни валути от страните членки.

28.04.2024 19:00 3 мин. четене

Прогноза за цената на златото през май 2024 година

С наближаването на май 2024 г. пазарът на злато се намира в ключов момент, повлиян от различни фактори, включително геополитическа стабилност, икономически показатели и очаквания по отношение на паричните политики.

28.04.2024 16:00 2 мин. четене

Америка се подготвя за евентуален срив на топ банка от Уолстрийт

Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) очерта стратегии, с които да подготви себе си и другите регулаторни органи за справяне с евентуален фалит на значими банки на Уолстрийт.

28.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.