НАЧАЛО Регулации

Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

12.07.2018 22:13 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Индия може да класифицира криптовалутите като стоки

Властите в Индия вероятно ще са против забранаta на криптовалути и ще ги третират като стоки, сочи доклад, цитиран от правителствен служител.

Позовавайки се на високопоставен държавен служител, участващ в текущата регулаторна дискусия, свързана с крипто, Quartz съобщава, че Индия е малко вероятно да наложи забрана на дигиталните валути въпреки новия мандат на централната банка, който забранява на банките да предоставят услуги в процъфтяващия сектор.

Както бе съобщено по-рано, през април резервната банка на Индия (RBI) издаде циркулярно писмо, за да забрани всички регулирани финансови институции в страната да позволяват на клиентите си да купуват крипто чрез банковите си сметки. Политиката на централната банка, влязла в сила на 5-и юли, възниква въпреки създаването на междуправителствен комитет, състоящ се от множество правителствени министерства и местни банки, чиято задача е да предложи регулаторна рамка за сектора през 2017 г.

Противно на това, което повечето медии твърдят, служителят е разкрил, че идеята за пълна крипто забрана не е разглеждана. “Не мисля, че някой наистина възнамерява да го забрани (криптокомпозициите) съвсем,” каза висшият държавен служител, запознат с дискусията

Вместо това, опасенията на панела са свързани по-скоро с проследяването на търговията с криптовалута.

Търговията не е престъпление. Повечето от нас търгуват с различни класове активи на фондовия пазар. Е, как е различна тази [крипто] търговия? Това, което трябва да бъде въведено, е механизъм, който да гарантира, че използваните пари не са незаконни пари и че проследяването на нейния източник е най-важното нещо. 

Миналия месец ръководителят на същия правителствен панел и секретар на отдела по икономическите въпроси потвърди, че групата е направила напредък в изготвянето на регулаторна рамка и понастоящем е в напреднал стадий с насоки, които се очаква да бъдат публикувани през юли.

Ако го позволим като стока, може да ни позволим да регулираме по-добре търговията”, анонимният служител потвърди в доклада в сряда, успокоявайки местните крипто осиновителите и по-широката индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.