НАЧАЛО Крипто Крими

Федерална полиция иззе 2000 BTC в операция “Dark Gold”

02.07.2018 10:04 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федерална полиция иззе 2000 BTC в операция “Dark Gold”

Американските федерални власти откриха незаконни материали, включително оръжия, наркотици и дори гранатомети. Материалите са резултат от продължаваща операция, наречена "Dark Gold", която се опитва да разкрие незаконна дейност в тъмната мрежа.

Около 2 000 биткойна бяха конфискувани от около 40 продавача, като голяма част от парите идват само от двама продавачи на незаконна контрабанда. Продажбите са от Мериленд в Америка, а иззетия Биткойн е на стойност около 22 милиона долара.

Арестите са настъпили на 18-ти януари и включват ареста на двама мъже на име Фарас и Суейн. Първият е обвинен в разпространение на наркотици и може да се изправи срещу 50 години затвор. Последният би могъл да се изправи пред обвинения в пране на пари.

Операцията, наречена “Dark Gold”, е активна повече от година и има за цел да събере много различни агенции в борбата с разпространението на наркотици онлайн. Агенциите включиха американското министерство на вътрешната сигурност и американската тайна служба, за да назоват няколко. Прессъобщение на операцията го описва като първоначален успех:

От самото си създаване преди повече от година, операция Dark Gold доведе до откриването на повече от 90 активни случая в цялата страна. Много хора бяха арестувани и обвинени, а операцията доведе до изземване на оръжия, наркотици, приходи от виртуална валута, валута на САЩ и компютърно оборудване.

Операцията е насочена към нововъзникващите тъмни уеб пазари като Silk Road 2.0, AlphaBay, Wall Street и Dream Market. Продължаващият проблем е, че отделните дилъри са сменили пазара, когато е бил разпуснат пълен пазар. Операцията реагира на това, като насочи вниманието си към лица, където и да могат да търгуват.

Федералните агенти са могли да се насочат към отделните наркодилъри, като предлагат истински пари в замяна на Биткойн. Тази тактика позволи на агентите да проследяват отделните дилъри и да проследяват по-широка мрежа от финансови транзакции.

Агентите също така конфискуваха около 300 бутилки течни синтетични опиоиди, пистолети и гранатомети. Един от обвиняемите на име Фарас е разработил операция да произвежда хапчета Xanax. Фарас вече е създал и разпространил около 7 000 таблетки Xanax.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.