НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

28.06.2018 21:36 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР има поне 130 случая свързани с крипто

Агентът на ФБР Кайл Армстронг заяви, че Бюрото има 130 текущи случая, свързани с крипто, като продажбите на наркотици са от особено внимание, съобщи Блумбърг в сряда, 27-ми юни.

Говорейки на конференцията “Crypto Evolved” в Ню Йорк сряда, специалният агент по каза, че броят представлява “малка част от дейността” на ФБР, които са “хиляди случаи”. Агенцията все пак е забелязала увеличение на незаконната дейност, фасилитарана от криптовалути, каза той.

130те случая свързани с крипто, обхващат широк кръг от престъпления, включително трафик на хора, отвличания, атаки ransomware и продажби на незаконни наркотици.

Последното се е превърнало във фокус на Бюрото, според Армстронг, подчертавайки опиоидната епидемия в САЩ. Той смята, че dark web е голям фактор, засилващ злоупотребата с наркотици, като казва, че 10% от световните потребители на наркотици правят покупки на незаконни вещества на онлайн пазари.

10% не е по-висока цифра от статистиката, публикувана от по-старото глобално проучване на наркотиците от 2017 г., което поставят глобалния медиатор за процента на употребяващите наркотици, които използват тъмната мрежа за 10,1%. Следователно, 90 процента продължават да купуват незаконни вещества чрез по-“традиционни” методи.

Армстронг, който управлява тригодишната Виртуална валутна инициатива на ФБР, свързан с дейности по пране на пари, заяви, че докато базовата блокчейн технология улеснява разследващите в проследяването на криптовалути, относителната анонимност на транзакциите може да се окаже препятствие.

През февруари, двугодишното проучване на dark web екосистемата твърди, че Биткойн всъщност може да загуби своята титла като най-популярната валута на черните уеб пазари, като очевидно се дължи на недоволството на потребителите от мрежовия трафик и високите такси за транзакции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Компанията зад Terra (LUNA) отказва да плати $5.3 милиарда глоба

Срещу Terraform Labs и нейния главен изпълнителен директор До Куон са повдигнати сериозни обвинения от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

02.05.2024 22:00 2 мин. четене

DeFi протокол претърпя два хака в рамките на седмица

Pike Finance преживя втори пробив в сигурността в рамките на четири дни, което доведе до комбинирани загуби от приблизително $1.9 милиона.

02.05.2024 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.