НАЧАЛО Други

Image Protect революционализира монетизацията на медията

15.06.2018 11:15 5 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Image Protect революционализира монетизацията на медията

Една очевидна полза, която придружава крачките, които технологията прави, е лекотата и бързината, с която хората вече могат да споделят информация.

Според грубите оценки броят на лицензираните изображения, налични в интернет, възлиза на около трилиони. Едно просто онлайн търсене ще ви предостави хиляди от тях. Опростеността на споделянето на данните, подчертана тук, идва с друго неудобство: потенциалните купувачи, които искат да закупят някоя от тези изображения, изпитват затруеднения да идентифицират притежателите на авторски права. Тази ситуация вероятно е причината, поради която кражбата на изображения е предпочитана, тъй като е много удобна в сравнение с процедурната покупка.

Предпоставката Image Protect

Image Protect е нарастваща общност от визуални артисти, които имат една обща цел да извлекат максимална полза от защитата на авторските права. Платформата се хваща за три основни характеристики, които са технология за търсене на изображения, разпознаване на цифрови изображения и платформата IPShare™, която е родния и сигурен формат за споделяне на онлайн изображения. Заедно тези трите и 450 000 членове на общността работят върху стратегия за осигуряване на приходи и защита, като се има предвид глобалното авторско право.

IPShare™ се дублира и като нов модел за цифрово лицензиране, който позволява на собствениците на уеб сайтове бързо да си осигурят приходи от изображенията, които вграждат в тях. Тя позволява на потребителите да заменят изображенията на сайта си с копия, които са съвместими с IPShare™. Такива изображения незабавно се трансформират в онлайн рекламни билбордове, които имат горещи връзки, вградена графична реклама, динамични съобщения, както и свойства за социално споделяне.

Проблеми, които Image Protect се опитва да реши и решенията, които предлага

В момента над 80% от уебсайтовете, хоствани в интернет, нямат механизми за осигуряване на приходи чрез лицензиране на изображения. Освен това тези уеб сайтове нямат почти никаква история на продажбите и слабо или несъществуващо лицензиране, което прозрачно защитава правата на копиращите автори.

Сегашният онлайн пазар няма контрол върху лицензионните процедури – ситуация, която е дала на огромния конгломерат огромен дял от пазара на изображения. Освен това на пазара липсва единен регистър за цялото цифрово визуално съдържание, споделено онлайн. Тези проблеми са монументални по всеки стандарт и изискват решения, които да ги оправят директно от “корена”.

Image Protect предлага използването на IPShare™ за промяна на цялата онлайн рекламна екосистема, като позволи сигурно споделяне на цифрово визуално съдържание и правилно управление на приписването на собствеността. Лесният за използване инструмент се дублира и като инструмент за социално ангажиране. Освен това, този инструмент за лицензиране позволява на собствениците на уебсайтове да се ангажират с потребителите чрез социални мрежи и да им помогнат да увеличат приходите си.

Платформата също възнамерява да изгради децентрализиран регистър за авторски права, който да блокира приписването и да поддържа последователна, непроменяема връзка между художника и неговите творби. Освен това платформата, която е удобна за потребителите, позволява на потребителите да изпращат, прехвърлят и дори заемат своите цифрови творения, без непременно да губят собственост или да застрашават авторското право.

Image Protect иска да се възползва от мощността на блокчейн и интелигентните договори, за да създаде изцяло нов пазар за цифрови изображения и да определи стандарт за онлайн разпространение на цифрово съдържание. Важно е потребителите да могат да проследяват отпечатъците, оставени от техните цифрови изображения, разпространени в мрежата.

Основните услуги, които Image Protect ще предлагат

За да гарантира, че предлага революционни решения на пазара за онлайн визуално цифрово съдържание, Image Protect ще предлага следните услуги:

Глобално проследяване и наблюдение на изображенията онлайн
Автоматизирана и стандартна услуга за сваляне на изображения вече онлайн
Подмяна на изображения с носители, съвместими с IPShare™
Лицензиране на изображения онлайн след употреба
Опростен регистър за авторски права
Анализ на данните за изображения

Как работи защитата на изображения

Платформата се стреми да промени маркетинговата среда на интернет, като позволи на потребителите да прилагат 7 стъпки, които оптимизират всички визуални цифрови медии, които вече са онлайн или тепърва ще бъдат качени. В началото потребителите ще качват изображения или в своите портали, или на услуги за хостинг на изображения, към които са се абонирали. След това платформата преобразува тези изображения в рекламни формати и ги прави проследими. Също така, платформата трябва да търси в мрежата за съществуващите съвпадения на изображенията, които преобразува, и да ги категоризира. Платформата дава възможност на потребителите да преглеждат наблюденията и да докладват за неразрешена употреба на техните изображения, така че Image Protect да може да търси споразумения от тяхно име.

Подробности за ICO за защита на изображението

Image Protect е издал 305 милиона IMAGE токена за разпространение по време на ICO. Първата предварителна продажба на това упражнение вече се случва и остават около три седмици. От 305 милиона токена, 203 милиона се продават на различните етапи на ICO-то на стойност $10. Меката и твърдата граница на това упражнение са $250 000 и респективно $12,5 милиона.

Хората, които искат да купят токените по време на ICO, могат да използват Биткойн, Етериум, Dash , Litecoin и Биткойн Кеш.

Защо трябва да участвате в ICO-то Image Protect

Различните случаи на използване, които представя платформата, са практични и търсени. С повече изображения, идващи в интернет, трябва да се увеличи нуждата от осигуряване на приходи. Освен това нарушението на авторските права трябва да бъде разгледано изчерпателно. Освен случаите на използване екипът, който управлява Image Protect, ръководен от главния изпълнителен директор Лорънс Адамс, се състои от талантливи професионалисти с многобройни години в индустрия за изображения и блокчейн пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Ето коя страна е най-големият доставчик на петрол в Китай

През март данните показаха, че Русия е запазила позицията си на основен доставчик на петрол за Китай, като рафинериите са иззели доставки на сорт “Сокол”, които преди това са били блокирани.

30.04.2024 17:00 2 мин. четене

3 причини да купите акции на Advanced Micro Devices

През последните пет години стойността на акциите на Advanced Micro Devices (AMD) е нараснала с 441%, което се дължи главно на успеха й в борбата за пазарен дял срещу Intel при CPU процесорите.

30.04.2024 16:00 3 мин. четене

Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

OpenAI, ръководена от Сам Олтман, е изправена пред правни предизвикателства в Европейския съюз, тъй като Европейският център за дигитални права (NOYB) подава жалба срещу централата за изкуствен интелект.

30.04.2024 14:30 2 мин. четене

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

30.04.2024 13:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.