НАЧАЛО Биткойн

Манипулация на Биткойн чрез Tether

14.06.2018 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Манипулация на Биткойн чрез Tether

Tether бе критикуван, след като ново изследване го обвини в манипулация на цените на Биткойн през 2017 г., съобщи The New York Times на 13ти юни.

Докладът, публикуван на 13ти юни от Джон М. Грифин и Амин Шамс от Университета в Тексас, показва, че тенденциите в транзакциите сочат, че Tether е “използван за осигуряване на ценова подкрепа и манипулиране на цените на валутния курс“.

Половината от ръста на цените на Биткойн през декември 2017 г., когато цената достигна стойност от около $20,000, изрично се дължи на Tether и емитента Bitfinex, твърдят изследователите.

Използвайки алгоритми за анализ на блокчейн данните, откриваме, че покупките с Tether са насрочени след спад на пазара и водят до значително увеличение на цените на Биткойн“, обобщава резюмето на доклада.

По-малко от 1% от часовете с толкова тежки сделки с Tether се свързват с 50% от покачването на Биткойн и 64% от другите криптовалути.</s tron g>

Tether е обект на подобни критики от края на миналата година. Това стана след като пускането на монети на пазара оказа ефект върху цените на Биткойн. Хипотезата на Грифин и Шамс се превърна във фокус на големи медии. Публикациите се възползваха от информацията, за да демонстрират предполагаемо непрозрачния характер на Биткойн .

Според проучването на “Ню Йорк Таймс” изследването “вероятно ще предизвика дебат за това, колко от ръстта на Bitcoin през миналата година е причинена от скритите действия на няколко големи играчи, а не от реално търсене от страна на инвеститорите”.

Въпреки това някои фигури от индустрията изглежда се съгласиха, колегите от изследователската фирма Chainalysis твърдят, че резултатите “изглеждат достоверни”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

Според макро експерта Лин Алдън, пътят на Биткойн към превръщането му във важен клас активи ще продължи повече от десетилетие.

02.05.2024 2:30 1 мин. четене

Биткойн може да спадне до $40,000 преди да възобнови възхода си

Известният трейдър Питър Бранд, известен със своя опит във финансовите пазари, предложи уникална гледна точка за потенциалната траектория на Биткойн след неотдавнашен спад на пазара.

02.05.2024 1:30 1 мин. четене

Алткойните могат да се сринат с 40% срещу Биткойн през следващите месеци

Понастоящем крипто пазарът се бори с мечи настроения, които се изостриха от изходящите потоци от Биткойн ETF-ите, възлизащи на $162 милиона, точно преди заседанието на FOMC.

01.05.2024 22:30 2 мин. четене

Април беше най-лошият месец за Биткойн от срива на FTX насам

Биткойн отбеляза най-значителния си месечен спад след срива на империята FTX, докато вълнението около американските спот борсово търгувани фондове (ETF) за водещия дигитален актив намалява.

01.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.