НАЧАЛО Други

Московската борса подготвя инфраструктура за провеждане на ICO-та

09.06.2018 16:24 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Московската борса подготвя инфраструктура за провеждане на ICO-та

Московската борса (MOEX) подготвя инфраструктура, която ще позволи на компаниите да провеждат ICO-та, според Ройтерс.

Не е изключено да видим първото официално ICO в Русия.

Според главния изпълнителен директор на MOEX Александър Афанасиев, обменът няма да предлага монети, а ще предоставя информация за отговорностите на емитентите на монети, в допълнение към описанията на определени монети и международни организации на инвеститорите. Той добави:

Точно сега разглеждаме това от гледна точка на фиатните валути, защото криптовалутите нямат статут на законно защитен актив. Ако получат този статут, ще ги поставим и в нашата система. 

При условие че има достатъчно търсене от страна на инвеститорите, борсата в склонна да издава фючърсни договори за ICO. Афанасиев заяви, че в момента се провеждат маркетингови проучвания за потенциалния интерес към продуктите и какъв тип фючърс спецификация може да бъде.

Московската борса е основният център за откриване на ликвидност и цени на руските финансови инструменти. Тя търгува с акции, облигации, деривати, валути, инструменти на паричния пазар и стоки, с общ обем на търговията около $1,1 трилиона, считано от май 2018 г. През май руската Държавна Дума одобри първото четене на нови закони, регулиращи крипто-индустрията. Те определят криптовалутите и монетите като собственост и определят спецификациите за взаимодействие с технологиите, свързани с крипто и блокчейн.

Sberbank CIB, клона за инвестиционно банкиране на голямата руска банка Sberbank и Националният депозитар, който е част от Московската фондова борса, обявиха плановете си да за първото официално ICO в Русия. Възможното стартиране на проекта е насрочено за края на лятото на 2018 година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Тежък срив на йената срещу долара – Биткойн ли е решението за проблемите на Япония?

Глобалният икономически пейзаж представя тревожни показатели, тъй като японската йена наскоро падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар от 34 години насам.

27.04.2024 20:00 2 мин. четене

БРИКС насочва погледа си към Европа

Алиансът БРИКС разширява фокуса си към Европа, а балканската държава Сърбия се очертава като потенциален член.

27.04.2024 19:00 2 мин. четене

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

БРИКС: Китай са разпродали $74 милиарда в американски ценни книжа за една година

Значителното намаление на притежаваните от Китай американски държавни ценни книжа през последната година, възлизащо на повече от $74 милиарда, отразява значима промяна в глобалната икономическа динамика.

27.04.2024 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.