НАЧАЛО Други

Защо ни трябват децентрализирани варианти за разплащане – случая Visa

01.06.2018 22:17 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Защо ни трябват децентрализирани варианти за разплащане – случая Visa

Visa заяви, че техните плащания с карти претърпяха сривове в цяла Великобритания и Европа, съобщава Би Би Си.

Visa, която обработва повече от 150 000 млн. транзакции на ден, има известни проблеми с услугата си. В tweet, те казаха следното:

В контраст, децентрализираната мрежа на Бтикойн е функционална 99,99% от времето от създаването ѝ на 3-ти януари 2009 г. Според регулатора на платежните системи проблемът афектира единствено плащанията с карти Visa. Barclays и Bank of Ireland препоръчаха на своите клиенти, че теглят пари в брой чрез банкомати.

Други банки, в това число NatWest и HSBC, пуснаха tweet за проблема с Visa, отбелязвайки, че сделките с Mastercard не са засегнати:

Според BBC веригата супермаркети Tesco заяви, че проблемът с Visa засяга потребителите, използващи безконтактно плащане. Не засяга тези, които използват системи за плащане чрез чипове и ПИН. Sainsbury’s също така отбеляза, че вижда проблеми с плащанията с карти Visa.

Разрешението за плащане с карти Paymentsense обаче постави два пъти повече информация, че Visa е “коригирала прекъсването”, а настоящите прекъсвания се дължат на “неизпълнени транзакции”:

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ето какво спаси икономиката на Америка през 2024 година

През 2024 г. американската икономика бързо излиза от рецесията, причинена донякъде от Ковид пандемията, предизвиквайки ново усещане за оптимизъм.

03.05.2024 10:30 2 мин. четене

Руснаците се връщат у дома, за да подхранят военната икономика на Путин

На фона на продължаващия конфликт, произтичащ от инвазията на Русия в Украйна, значителен брой руснаци, оценени на до един милион, потърсиха убежище в чужбина.

03.05.2024 9:00 2 мин. четене

Манипулирани ли са цените на акциите на мeдийната компания на Доналд Тръмп?

Неотдавнашното IPO на Trump Media & Technology Group (DJT) изведе социалната медийна платформа на Доналд Тръмп, „Truth Social“, на публичния пазар с първоначална цена над $70 на 26 март.

03.05.2024 8:30 1 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на търговията между Китай и други членки на съюза през Q1

Според митническата администрация на Китай (GAC), търговията между Китай и други членове на БРИКС е нараснала до 1.49 трилиона юана (~$209.7 милиарда) през първото тримесечие (Q1) на тази година, отбелязвайки ръст от 11.3% на годишна база.

03.05.2024 7:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.