НАЧАЛО Други

Intel искат да автоматизират DLT потвърждението

29.05.2018 8:51 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Intel искат да автоматизират DLT потвърждението

Софтуерният гигант Intel се стреми да защити иновативен начин за проверка на транзакциите в distributed ledger-а.

В заявка, публикувана миналия четвъртък от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, компанията очертава метод, чрез който да разпределя автоматично и да обновява ledger-ите автоматично, като процесорът е в състояние самостоятелно да провери дали новите блокове са валидни и могат да бъдат прикрепени към ledger-а.

Това се отличава от конвенционалния метод за копаене на крипто, развит от блокчейн като Биткойн , които разчитат на мрежа от конкурентни възли за проверка и записване на транзакциите в замяна на награди.

Да отбележим, че приложението обяснява, че някои от тези разпределени системи (DLS) могат да бъдат и блокчейн, но прави разграничение между двете свързани технологии.

Съгласно приложението, физическите компютри трябва да бъдат предварително програмирани с определени параметри, за да се определи как да се потвърди блокът.

Въпреки това, обсъждайки опасенията за мащабируемост, пред които са изправени блокчейните днес, патентната заявка отбелязва също, че DLS може да не са най-ефективната форма за съхранение на данни.

Тя гласи:

Когато всички валидатори в DLS трябва да имат копие от всички транзакции, всички транзакции трябва да бъдат излъчвани до всички валидатори. Тези излъчвани транзакции създават много голям брой мрежови съобщения.

Тъй като това би създало голям брой мрежови съобщения, DLS може да наложи “значителни изисквания за съхранение” и “може да не се мащабира добре”, добавя той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Apple разбива рекорди с обявяването на обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда

Технологичният гигант Apple обяви монументална програма за обратно изкупуване на акции на стойност $110 милиарда, която е най-голямата в историята на САЩ и надминава предишните ѝ програми за обратно изкупуване на акции на стойност $90-100 милиарда съответно през 2021 г. и 2018 г.

04.05.2024 23:00 2 мин. четене

Илон Мъск превърна Tesla в “меме акции” според икономист

Според икономиста от Калифорнийския университет в Бъркли, Джей Брадфорд ДеЛонг пазарният успех на Tesla зависи от способността на главния изпълнителен директор Илон Мъск непрекъснато да дава обещания, независимо от действителните резултати на компанията.

04.05.2024 21:30 2 мин. четене

Инфлацията в Турция достига невероятните 70%

Инфлацията в Турция, която и без това е сред най-високите в световен мащаб, продължи да се повишава за шести пореден месец, стимулирана от правителствени политики като увеличаване на заплатите въпреки агресивното повишаване на лихвените проценти.

04.05.2024 21:00 2 мин. четене

Правителството на САЩ не може да фалира, защото принтира парите, твърдят от администрацията на Байдън

Администрацията на Байдън неотдавна предизвика полемика с твърдението си, че правителството на САЩ не може да фалира поради способността си да печата пари, както бе разкрито в документален филм, озаглавен „Finding the Money“ (Откриване на парите).

04.05.2024 20:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.