НАЧАЛО Регулации

Bithumb забранява търговията на криптовалути в 11 Държави

28.05.2018 20:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Bithumb забранява търговията на криптовалути в 11 Държави

Позовавайки се на опасенията за изпирането на пари, южнокорейската борса за криптовалути Bithumb е забранила търговията в 11 държави, включително Северна Корея, Иран, Ирак.

В съобщение в понеделник борсата заяви, че ще спазва глобалните норми за борба с прането на пари, като блокира всички транзакции на резиденти в юрисдикциите, които принадлежат към черния списък на некооперативните страни и територии (NCCT). 11-те страни-членки на NCCT се разглеждат от междуправителствената група за финансово действие (FATF) като държави, които са предприели недостатъчни мерки за борба с прането на пари, финансирането на тероризма и други заплахи за международната финансова система. Страните в допълнение към Северна Корея включват Босна и Херцеговина, Етиопия, Сирия, Иран, Ирак, Шри Ланка, Тринидад и Тобаго, Тунис, Вануату и Йемен.

Мярката влезе в сила на 27-и май, като Bithumb вече не приема нови потребители от 11-те държави, изброени по инициативата NCCT. Съществуващите потребители от тези държави също ще виждат профилите им деактивирани от 21-и юни.

Според данните на Coinmarketcap, Bithumb е най-голямата борса в Корея и петата по големина в света с над 400 милиона долара, които се търгуват в рамките на 24-часов период.

В допълнение, Bithumb твърди, че засили собствените си политики за борба с изпирането на пари, като приложи препоръките на властите от южнокорейското правителство и Корейската блокчейн асоциация, която е саморегулираща се индустриална работна група. Създадена през декември, органът въведе редица мерки, включително етични кодекси, в стремеж да се насърчи прозрачността на вътрешните пазари за крипто търговия. Организацията на индустрията също така наложи строги правила за предотвратяване на манипулирането на пазара и търговията с вътрешна информация. Редица големи обмени, включително Bithumb и Upbit, ще бъдат подложени на периодични оценки.

Говорител на Bithumb добави:

Ще прилагаме стриктно собствените си правила и ще защитим нашите инвеститори, докато активно си сътрудничим с местните власти.

За международни потребители, Bithumb е в процес на въвеждане на процедура за мобилна проверка, за да се избегнат случаи на фалшифициране на информацията за потребителите, добавя борсата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Американски сенатор оспорва натиска на САЩ върху крипто пазара

На фона на нарастващия глобален регулаторен контрол върху сектора на криптовалутите, сенатор Синтия Лумис се очертава като остър критик на подхода на администрацията на Байдън.

03.05.2024 11:00 1 мин. четене

Русия няма планове да забрани Биткойн или криптовалутите

Според изявление на законодател, последните съобщения, че Русия възнамерява да наложи пълна забрана на транзакциите с криптовалути поради геополитическо напрежение, са неточни.

30.04.2024 9:39 2 мин. четене

ЕС затяга регулациите за борба с прането на пари в сектора на криптовалутите

Европейският парламент наскоро одобри цялостен пакет от закони, насочени към укрепване на усилията на Европейския съюз за борба с прането на пари (AML) и финансирането на тероризма (CTF), със забележим акцент върху затягането на регулациите в сектора на криптовалутите.

30.04.2024 1:30 2 мин. четене

Основателят на Tron е скептичен за одобрението на спот Етериум ETF

Джъстин Сън, основателят на Tron, изрази скептицизъм по отношение на одобрението на спот Етериум ETF от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

30.04.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.