НАЧАЛО Регулации

Руската Централна Банка: Блокчейн още не е “узрял”

27.05.2018 10:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Руската Централна Банка: Блокчейн още не е “узрял”

Първият подуправител на Руската централна банка Олга Скоробогатова каза, че блокчейн технологията все още не е "достатъчно зряла" за употреба в промишлен мащаб.

По време на дискусия в Международния икономически форум в Санкт Петербург, Скоробогатова предложи, че нововъзникващата технология се нуждаe от подобрения. Според нея технологията все още не е приложена в промишлен мащаб, с изключение на използването ѝ за криптовалути като Биткойн. Подуправителят се фокусира върху сигурността и мащабируемостта като ключови въпроси, които все още трябва да бъдат решени, преди да може да се тръгне в индустриален мащаб.

Скоробогатова разделя заявките за блокчейн на два основни случаи на употреба. Първо, блокчейн системи, които предлагат разпределена инфраструктура за сетълмент, като Corda и Ripple, могат да се използват за обработка на плащанията от банките. На второ място, блокчейн платформи, които осигуряват интелигентна договорна функционалност като Етериум и Hyperledger.

“Технология за сметка на технологията е безсмислено”, коментира Скоробогатова, добавяйки, че 2018 г. ще бъде годината, в която Русия и международната общност ще постигнат “прагматично разбиране” за целите, за които блокчейн е полезен, след което ще преминат към справяне с реализацията на промишления мащаб.

Скоробогатова вече говори за блокчейн като “революционна технология, която със сигурност трябва да бъде инвестирана”, като същевременно подчертава, че разбирането на свързаните с това рискове и начините за тяхното управление е от съществено значение за основния финансов сектор. Пълно контролирана интеграция ще изисква “седем до десет години”, според оценката ѝ през юни миналата година.

Само тази седмица бе пусната новина, че първото официално регулирано ICO ще бъде тествано с помощта на новосъздадения регулаторен пясъчник на руската централна банка, като мажоритарна собственост е на Sberbank, действаща като инвеститор на проекта.

Също тази седмица руският парламент одобри първото от трите прочитания на нови закони, регулиращи крипто и блокчейн индустрии, които определят и криптовалути, и крипто токени като собственост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Русия обмислят промени в законите за копаенето на криптовалути

Предложеният в Държавната дума на Русия законопроект за добива на криптовалути отразява нарастващата тенденция в световен мащаб за регулиране на крипто сферата.

27.04.2024 17:00 2 мин. четене

Ще отмени ли Китай забраната за Биткойн?

Китай, който преди беше известен със строгата си позиция по отношение на криптовалутите, изглежда преразглежда подхода си към Биткойн.

27.04.2024 9:00 1 мин. четене

Канада съди Binance за нарушаване на законите за ценни книжа

Binance, известната крипто борса, е изправена пред ново правно предизвикателство в Канада, тъй като е подложена на нов колективен иск. Ищците твърдят, че Binance е нарушила местните разпоредби за ценни книжа.

24.04.2024 19:00 2 мин. четене

Още една държава забрани копаенето на Биткойн

Наскоро китайското посолство напомни, че “Законът за забрана на добива на криптовалути и други виртуални активи” в Ангола официално е влязъл в сила.

21.04.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.