НАЧАЛО Крипто Крими

Над $2 милиона са изгубени в измами в Австралия

21.05.2018 22:14 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $2 милиона са изгубени в измами в Австралия

Австралийски инвеститори са изгубили над 2 милиона долара от измами свързани с криптовалути.

Това съобщи комисията по конкуренция и защита на потребителите на страната. Тя обяви намиранията си в понеделник в годишен доклад ,отбелязвайки че ръста в измамите кореспондира с повишаването на цените на криптовалутите. От изгубените през 2017 г. 2 милиона долара, измамите  струват на потребителите средно 100 000 долара месечно. През декември обаче, когато цената на биткойна скача до 20 000 долара, загубите надхвърлят 700 000.

В доклада се посочва, че фалшивите ICOта, крипто пирамидални схеми и ransomware вируси са били често срещани средства за измама на потребителите. Комисията заяви, че очаква измамите да продължат, отбелязвайки, “както при другите измами, това вероятно е само върха на айсберга”.

Докладът подчертава един случай на епидемия от измами, които се разпростират по света. Само седем изявени измами, хакове и атаки през 2017-та доведоха до загуба на около $ 490 милиона. По същия начин Wall Street Journal наскоро съобщи, че от 1 450 ICO, които са прегледали, 271 са имали “червени знамена, които включват плагиатствани инвестиционни документи, обещания за гарантирани връщания и липсващи или фалшиви изпълнителни екипи.”

Като се има предвид това, докладът отбелязва, че австралийците като цяло са загубили повече от 340 милиона долара в измами. Като 64 милиона щатски долара са били загубени за инвестиционни измами миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто измамите достигнаха исторически рекорд, но в добрия смисъл

През април свързаните с криптовалути експлойти и измами отбелязаха значителен спад от 68% в сравнение с предходния месец, достигайки исторически минимум от $25.7 милиона, според компанията за блокчейн сигурност CertiK.

02.05.2024 6:30 2 мин. четене

Китайските власти арестуваха измамник, опитал се да манипулира airdrop събитието на StarkNet

В провинция Гуангдонг китайските власти наскоро задържаха лице, заподозряно в използване на процеса за проверка на самоличността, за да получи награди от airdrop-a на StarkNet (STRK).

02.05.2024 5:30 2 мин. четене

Осъдиха хакер за изнудване на пациенти на психотерапевтична клиника за Биткойн

Във Финландия съд осъди хакер на шест години и девет месеца затвор за изнудване на над 30,000 пациенти на психотерапия, изисквайки над $500,000 в Биткойн.

02.05.2024 4:30 1 мин. четене

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше Чанпен Джао, някога главен изпълнителен директор на Binance.

02.05.2024 3:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.