НАЧАЛО Крипто Крими

Над $2 милиона са изгубени в измами в Австралия

май 21, 2018 22:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Над $2 милиона са изгубени в измами в Австралия

Австралийски инвеститори са изгубили над 2 милиона долара от измами свързани с криптовалути.

Това съобщи комисията по конкуренция и защита на потребителите на страната. Тя обяви намиранията си в понеделник в годишен доклад ,отбелязвайки че ръста в измамите кореспондира с повишаването на цените на криптовалутите. От изгубените през 2017 г. 2 милиона долара, измамите  струват на потребителите средно 100 000 долара месечно. През декември обаче, когато цената на биткойна скача до 20 000 долара, загубите надхвърлят 700 000.

В доклада се посочва, че фалшивите ICOта, крипто пирамидални схеми и ransomware вируси са били често срещани средства за измама на потребителите. Комисията заяви, че очаква измамите да продължат, отбелязвайки, „както при другите измами, това вероятно е само върха на айсберга“.

Докладът подчертава един случай на епидемия от измами, които се разпростират по света. Само седем изявени измами, хакове и атаки през 2017-та доведоха до загуба на около $ 490 милиона. По същия начин Wall Street Journal наскоро съобщи, че от 1 450 ICO, които са прегледали, 271 са имали „червени знамена, които включват плагиатствани инвестиционни документи, обещания за гарантирани връщания и липсващи или фалшиви изпълнителни екипи.“

Като се има предвид това, докладът отбелязва, че австралийците като цяло са загубили повече от 340 милиона долара в измами. Като 64 милиона щатски долара са били загубени за инвестиционни измами миналата година.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене

Гърция екстрадира руснака Александър Виник към САЩ

В четвъртък Гърция екстрадира прословут руски перач на пари в Съединените щати, където той е обвинен в ръководенето на борса за криптовалути на стойност милиарди долари, за която се твърди, че е печелила от различни хакерски схеми и изнудване.

август 7, 2022 20:52 1 мин. четене

Директорът на Voyager продавал акции за милиони малко преди фалита

Появиха се нови подробности относно търговията с вътрешна информация в платформата за кредитиране на криптовалути Voyager Digital месеци преди неотдавнашното обявяване в несъстоятелност, в резултат на което потребителите загубиха инвестициите си.

август 4, 2022 10:39 1 мин. четене