НАЧАЛО Други

Целта на Coinbase – $10 милиарда от институционални инвеститори

16.05.2018 11:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Целта на Coinbase  – $10 милиарда от институционални инвеститори

Една от най-големите борси в САЩ за обмен на криптовалути и услуги свързани с тях, Coinbase обяви, че пуска пакет от нови продукти, насочени към институционални инвеститори, съобщи официална публикация в блог на 15-ти май.

Четирите продукта – Coinbase Custody, Coinbase Markets, Coinbase Institutional Coverage Group и Coinbase Prime – се фокусират върху облекчаването на големите опасения, които твърдят, че институционалните инвеститори са възпрепятствани досега да навлязат в крипто пространството, заради фактори като регулаторно съответствие и сигурност.

Адам Уайт, вицепрезидент и генерален мениджър на Coinbase, уверено казва пред CNBC, че:

Смятаме, че това може да отключи 10 млрд. долара от паричните средства на институционални инвеститори, които се намират на страничната линия. Виждаме бързо увеличаване на информираността и адаптацията на пазара на криптовалути.

Coinbase Custody, обявена за първи път миналата година в официална публикация на Coinbase, се отнася до най-голямото притеснение на институционалните инвеститори, а именно сигурността. Компанията обяснява, че решението за съхранение на цифрови активи ще осигури клиентски средства чрез строг финансов контрол, като защитата на множество поддръжници, одитните пътеки и ограниченията за теглене.

Въпреки че компанията съобщава, че вече съхранява крипто за клиентите си в размер на над 20 милиарда долара, според CNBC, Coinbase Custody ще бъде създадена в партньорство с одитор от трета страна, за който се предполага, че е независим брокер-дилър, отговарящ на SEC.

Междувременно Coinbase Markets ще бъде електронен пазар в Чикаго, който осигурява централизиран резерв на ликвидност за всички инвеститори и има за цел да предложи сетълмент и клирингови услуги в бъдеще, съгласно съобщението на Coinbase. В допълнение, Coinbase Prime ще бъде отделна платформа за търговия на институционални клиенти.

Понастоящем борсата има над 20 млн. клиенти и вече е изтъргувала 150 млрд. долара в цифрови активи на платформата си, според CNBC. През 2017 г. те отчитат приходи от 1 млрд. Долара, според данни на Recode, с 225 млн. Долара за финансиране в рисков капитал от страна на инвеститори като Andreessen Horowitz, Union Square Ventures и Нюйоркската фондова борса. Coinbase се самооценява на около 8 млрд. Долара в сделка за придобиване тази пролет.

Този месец, собственикът на фондовата борса в Ню Йорк ICE обявиха своите планове за уреждане на крипто суап договори в BTC, което предполага, че също така е излязло решение за попечителство, отговарящо на SEC, за институционалните притежатели. Съобщението на ICE дойде само дни, след като гигантът за инвестиционно банкиране Goldman Sachs заяви, че ще отвори крипто борса в близките няколко седмици”.

Надзорните и регулаторни препятствия, изглежда са изчезнали, а мнозина предричаха, че “зрелият” крипто пазар неизбежно ще привлече големи институционални инвестиции в пространството.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Джак Дорси защитава политиките на Block на фона на обвиненията срещу компанията

По време на разговора за приходите на Block Inc. за първото тримесечие главният изпълнителен директор Джак Дорси засегна възможността за разследване от страна на Министерството на правосъдието.

03.05.2024 22:00 1 мин. четене

Волатилността на японската йена изглежда притеснителна

Йената, която в момента е на най-ниската си точка от 1990 г. насам, преживя най-значителното си седмично колебание на цената от 2022 г. насам, а Японската централна банка се намеси на пазара за първи път от 1998 г. насам.

03.05.2024 20:30 2 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за новата валута на съюза

БРИКС активно се стреми към установяването на нова валута на световната сцена, целяща да оспори господството на щатския долар.

03.05.2024 19:00 1 мин. четене

Директорът на Apple критикува министерството на правосъдието на САЩ

Apple обяви приходите си за второто фискално тримесечие на 2024 г., като надхвърли очакванията с приходи в размер на $90.75 милиарда.

03.05.2024 18:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.