НАЧАЛО Други

Първата финансово-търговска блокчейн сделка

15.05.2018 9:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Първата финансово-търговска блокчейн сделка

Както съобщават множество новинарски бюра, HSBC, която е най-голямата в света институция за финансиране на търговията, е попълнила акредитив за хранителния и земеделски гигант Cargill, най-голямата частна компания в САЩ по отношение на приходите.

Базираният в Обединеното кралство банков гигант HSBC съобщиха, че са приключили първата по рода си финансово-търговска сделка в света, направена чрез блокчейн, предаде Financial Times (FT) на 14-ти май.

Сделката всъщност беше обработена миналата седмица и включваше доставка на соя от Аржентина до Малайзия.

Успехът на пробната транзакция означава, че има вероятност блокчейн да се задържи на световния пазар на търговското финансиране, който според съобщенията е на стойност 9 трлн. долара.

“Ние не предвиждаме платформата като нещо друго освен полезност”, цитира FT, Vivek Ramachandran, ръководител на иновациите и растежа на търговското банкиране в HSBC.

Тази “комунална помощ” обаче в крайна сметка може да включва някои от най-големите корпорации в света, които искат да спестят разходи за обработка и да подобрят сигурността на хартиените сделки.

HSBC разглеждаше ролята на технологията в търговското финансиране най-малко една година, като си партнира с централната банка на Хонконг на база доказателство за концепцията през март миналата година.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Печалбите на Amazon надминаха очакванията на Уолстрийт

Amazon разкри печалбите си за първото тримесечие във вторник, надминавайки прогнозите на Уолстрийт, основно водени от стабилния растеж в своите облачни и рекламни сегменти.

02.05.2024 5:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на акциите на Apple от Уолстрийт анализатор

В скорошен анализ Уолстрийт анализаторът Тони Саконаги сподели прозрения за Apple, преминавайки от препоръка за задържане към препоръка за покупка преди тримесечния отчет за приходите на компанията.

02.05.2024 3:30 1 мин. четене

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше Чанпен Джао, някога главен изпълнителен директор на Binance.

02.05.2024 3:00 2 мин. четене

Икономиката на Тайван в подем и AI може да е причината

През първите месеци на 2024 г. икономическият пейзаж на Тайван отбеляза забележително съживяване, с поразителен темп на растеж от 6.51%, отбелязвайки най-значителния му подем от три години.

02.05.2024 2:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.