Home

Нова разработка ще свързва Algorand с Ethereum

21.02.2022 19:16 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова разработка ще свързва Algorand с Ethereum

Фондация Algorand отпусна безвъзмездна помощ на Applied Blockchain за разработване на London Bridge, мост, който ще свърже Algorand с Ethereum.

В прессъобщение фондацията каза, че мостът също така ще позволи интеграцията на Algorand с други блокчейн мрежи и ще осигури значителен приток на ликвидност към нарастващата мрежа.

Предизвикателствата с ликвидността на Algorand са на път да бъдат решени

Въпреки ниската си латентност, високата мащабируемост и ниската цена на транзакциите, Algorand се бори с привличането на ликвидност. Тъй като повечето DeFi и NFT проекти сега са в екосистемата на Ethereum, потребителите се борят с липсата на мрежов ефект.

За да се справи с това, Фондация Algorand, организация с нестопанска цел, отговаряща за подкрепата за развитието на мрежата, отпусна грант за разработване на мостово решение, което да свърже блокчейна с Ethereum.

Applied Blockchain, базирана в Лондон компания за разработка на софтуер, получи разрешението и ще използва финансирането, за да изведе на пазара решението за мащабиране, наречено London Bridge. Компанията също така работи върху няколко приложения, базирани на Algorand, което я прави естествен избор за по-нататъшно развитие на London Bridge.

Компанията ще работи ръка за ръка с Algorand Inc., за да направи London Bridge безопасно, евтино и лесно за използване решение за оперативна съвместимост.

В дългосрочен план стратегията е цялата проверка на другите вериги да се извършва в рамките на смарт договори на Algorand, казаха от Фондацията. За да постигне това, Algorand Inc. ще включи доказателства под формата на компактни сертификати в консенсуса на Algorand. Работейки заедно, Applied Blockchain и Algorand Inc. ще позволят на London Bridge да валидират както блоковете, така и състоянието на другите блокчейни в съответните им среди за смарт договори.

Даниел Янг от Фондацията каза, че партньорството с Applied Blockchain ще им позволи да укрепят DeFi инфраструктура на Algorand, което постепенно ще я превърне в екосистема, където децентрализираното финансиране може да процъфтява. 


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Binance премахва името си от брандинга на блокчейн мрежата си

Въвеждането на ефективността на кръстосаната верига в мрежата ще ѝ осигури постоянен трансфер на ликвидност от Ethereum и ще добави ниската цена и скоростта на транзакциите към други мрежи.

Ади Бен-Ари, основател и главен изпълнителен директор на Applied Blockchain, каза, че компанията очаква с нетърпение да разработи най-оптималното решение.

Видяхме търсенето на сигурно решение за свързване на токени чрез многото приложения, които изграждаме за нашите клиенти в Algorand. Ликвидността и композирането са ключови предимства на блокчейн, а сигурен и безпроблемен мост ще ги увеличи за всички приложения на Algorand“, каза той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Base мрежата на Coinbase регистрира нов рекорд в общата заключена стойност

Base, мрежа от втори слой на Етериум, разработена от Coinbase, за първи път надхвърли $2 милиарда в обща заключена стойност (TVL).

27.09.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Ето кой е най-разработваният ERC-20 проект в момента

Според компанията за крипто анализи Santiment децентрализираната оракулска мрежа Chainlink (LINK) води по активност в разработките на всички ERC-20 проекти.

23.09.2024 7:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Банката за международни разплащания (BIS) стартира блокчейн инициатива

На 16 септември 2024 г. Банката за международни разплащания (BIS) обяви, че над 40 компании от частния сектор, сред които JPMorgan Chase, Deutsche Bank, Visa и Mastercard, са се присъединили към проекта Agorá.

22.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.