НАЧАЛО Крипто Крими

Измами за криптовалути с Twitter ботове

07.05.2018 11:31 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Измами за криптовалути с Twitter ботове

Twitter ботове се представят за десетки видни търговци на криптовалути в фишинг измама в продължение на три дни, преди репортер в BuzzFeed да привлече вниманието на компаниите към него.

Схемата на Twitter създаде десетки измислени сметки

Последователите на цифровия инвеститор Кевин Фам получиха линк в неговите туитове във вторник, който ги кани да спечелят Биткойн, Етериум и Litecoin.

Туита гласи:

Чували ли сте за Bitfinex Giveaway? За да отпразнуват партньорството между Biftinex и EOS finex, те раздават обща сума от 1000 BTC, 15 000 ETH и 10 000 LTC. Побързайте, преди да свърши!

Проблемът беше, че Кевин не е изпратил този туит и не е имало такова състезание. Фам и десетки други известни крипто туитъри им е била прикрепена тяхната идентичност към фалшиви сметки, които излъчваха информация за конкурса три дни.

Това беше само най-новата измама, свързана с криптовалутите, която трябваше да бъде извършена на Twitter, от ботове, използващи клонинг сметки, за да подмамят хората да изпращат пари в портфейли, принадлежащи към крайните измамници. Така фалшиви туитове, които изпращат реални последователи на уебсайт, който е направен, за да изглежда като крипто борсата Bitfinex, където биха участвали в състезание, бяха помолени да изберат предпочитаната от тях валута и да дадат адрес на портфейла, в който да внесат сумата.

За да спечелят доверие в тази схемата, измамници дори са фалшифицирали транзакциите с криптовалути и са създали обратна връзка към своя сайт Bitfinex, ако някой се опита да кликне настрани от конкурса.

Измамата бе изкарана наяве, когато репортер в BuzzFeed установи, че сметката му е била използвана без неговото знание и решава да разкаже историята на сайта.

Измама за $ 1,500

Тъй като Facebook, Twitter и Google са забранили рекламите за криптовалути, въпросът за това как тази измама е могла да съществува на няколко профила за повече от три дни е бил въпрос до Twitter от BuzzFeed.

Макар компанията да не обясни как ботовете преминават през филтрите им, те отговориха чрез говорител, като казаха: “Ние сме наясно с тази форма на манипулация и проактивно изпълняваме няколко сигнали, за да предотвратим ангажирането на тези типове сметки с други хора по измамен начин “

Кевин Фам, който също е активист на свободното слово в Twitter, каза, че в дългосрочен план тези видове измами са добри за нас. Те ще помогнат на крипто общността да изгради имунитет срещу тях, като добави, че “Това е жалко в краткосрочен план, но в дългосрочен план това е вид трудна любов”.

В крайна сметка, ръководителите в кратката измама, успяха да приберат нито един Биткойн, $ 1,002 в Етериум и $ 521 в Litecoin. Не е много голяма награда за всичката пот и интриги, които са отишли в измамата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Индийските власти конфискуваха $10 милиона от измамна платформа с помощта на Binance

Индийска правоприлагаща агенция, конфискува $10.5 милиона от приложението за онлайн измами E-Nuggets, със съдействието на крипто борси като Binance, ZebPay и WazirX.

03.05.2024 9:30 1 мин. четене

Блокчейн следователи започват да използват AI, за да разкриват случаи на пране на пари

През 2019 г. Elliptic, компания за блокчейн анализи, си сътрудничи с MIT-IBM Watson AI Lab, за да публикува проучване, демонстриращо обучението на модел за машинно обучение за откриване на Биткойн транзакции, свързани с незаконни дейности, като например схеми за откуп или даркнет пазари.

03.05.2024 2:30 1 мин. четене

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от Джак Дорси, на фона на твърдения, че нейните услуги, включително Square и Cash App, са били използвани за улесняване на транзакции за терористични групи.

03.05.2024 2:00 2 мин. четене

ФБР разкри мащабна инвестиционна схема, свързана с криптовалути

ФБР, в сътрудничество със съд в Ню Йорк, арестува местен жител, Идин Далпур, по обвинения, свързани със сложна Понци схема.

03.05.2024 1:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.