НАЧАЛО Други

SBI планира да започне крипто обмен това лято

01.05.2018 16:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SBI планира да започне крипто обмен това лято

Японският финансов гигант SBI Group планира да пусне тази година свой крипто обмен - SBI Virtual Currencies.


Според Business Insider в Япония президентът на SBI Holdings Йошитака Китао потвърди дългоочакваното стартиране на SBI Virtual Currencies. Това ще бъде първият изцяло държан от банка обмен на крипто валута в страната. Изявлението бе направено по време на брифинг на 26-ти април, като подчерта плановете за стартиране през лятото.

При стартирането Йошитака каза, че обменът на SBI ще поддържа Биткойн, Ripple, Етериум, Биткойн Кеш и други криптовалути. Йошитака, който също е изпълнителен председател, главен изпълнителен директор и президент на SBI Holdings, твърдеше, че банковата борса бързо ще окупира в процъфтяващо пространство, за да бъде “номер едно” в конкурентната японска екосистема.

Според грубо преведеното съобщение, Йошитака каза следното:

Когато го направим,  ще бъдем номер едно само с едно мигване на окото, толкова бързо. Така че, дори ако има огромен брой клиенти, ще имаме система, която може да понесе [притока на потребители]. Ние също трябва да се стремим към безопасността [норми и стандарти].

Групата SBI обяви плановете си за стартиране на обмен на криптовалути през октомври 2016 г, създавайки SBI Virtual Currencies Co., Ltd. , като на 1-ви ноември 2016 г. в Токио стартираха с от 300 млн. Йени (около $ 2,85 млн. USD) оборотен капитал.

Въпреки това, че приключи регистрацията си като оператор на обмен на криптовалути с Японската агенция за финансови услуги (финансов регулатор на страната), стартирането бе забавено.


В края на февруари 2018 г. групата SBI отново отложи старта, след като определи, че трябва да засили мерките за сигурност, за да защити по-добре клиентските си активи. Откровението дойде в рамките на един месец от скандалната кражба на стойност 530 млн. долара в NEM токени от базирания в Токио криптообмен на Coincheck.

След това през март SBI обяви 40% дял от собствеността на тайвански производител на хардуер Crypto CoolBitX. Фирмата специализира в разработването на “студени” портфейли, които съхраняват частни ключове за крипто и интерфейси със смартфони чрез Bluetooth.

SBI Holdings по-рано води инвестиционен кръг в най-голямата и най-добре финансираната крипто-валутна борса в Япония. SBI Holdings съвместно стартира SBI Ripple Asia с базираната в Сан Франциско Ripple. Направи това, за да подпомогне разработването и въвеждането на трансгранични плащания между банките.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовият пазар в Китай започва да се възстановява

Изглежда, че китайският фондов пазар се отърсва от репутацията си на „неинвестируем“, благодарение на икономическото съживяване и ралито, което може да има още много възможности за развитие.

06.05.2024 21:30 2 мин. четене

Топ 4 фактора, които могат да разтърсят финансовите пазари

Наскоро Capital Economics очерта серия от потенциални рискове, които биха могли бързо да влошат финансовите условия въпреки настоящата стабилност на пазара и икономиката.

06.05.2024 21:00 2 мин. четене

Крипто борсата Crypto.com разширява партньорството си с Формула 1

Crypto.com, водеща борса в сферата на дигиталните валути, се подготвя да засили рекламните си усилия в спортната сфера и по конкретно Формула 1, за да засили глобалната си разпознаваемост.

06.05.2024 20:30 1 мин. четене

Ето какво тежи най-много на икономиката на Китай

Най-новото тримесечно проучване на централната банка в Китай показва, че домакинствата продължават да изпитват затруднения поради отслабения пазар на труда, което води до сравнително ниски разходи за потребление, тъй като хората са склонни да дават приоритет на спестяванията.

06.05.2024 19:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.