НАЧАЛО Други

Unicef събира дарения зa деца в неравностойно положение чрез копаене на криптовалути

30.04.2018 21:44 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Unicef събира дарения зa деца в неравностойно положение чрез копаене на криптовалути

UNICEF се опитва да привлече подръжниците на блокчейн технологията с цел да събира дарения чрез копаене на криптовалути.

За тази цел организацията стартира сайта “The Hope Page“, който копае криптовалути с помощта на компютърната мощ генерирана от самите посетителите. Нестопанската организация, описа в изявление, че сайтът дава възможност на хората да помогнат на децата в неравностойно положение.

Уебсайтът дава възможност на посетителите да избират с каква мощност да допринесат за процеса на копаене. Колкото по-дълго остават на сайта, толкова по-повече критповалута се добива.

UNICEF заявява:

Koпаенето е абсолютно безопасно за компютъра ви. Ако някога се притесните от потреблението на енергия, намалете количеството мощност за обработка, която дарявате.

Всяка изкопана криптовалута се превръща във фиатна валута и се дарява на UNICEF Австралия, като се използва за подпомагане на деца в неравностойно положение по света с животоспасяващи материали като безопасна питейна вода, храна и ваксини.

Самото “копаене” на криптовалути през браузера става чрез приложението Coinhive API и AuthedMine.

Според Дженифър Тиърни, директор за набиране на средства и комуникации за UNICEF Австралия, организацията се стреми да използва нововъзникващите технологии за повишаване на осведомеността за настоящите хуманитарни кризи.

Още интересна информация за хуманитарната дейност свързана с блокчейн технологията и криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продава $20 милиарда в акции на Apple

Имаше известен шум в събота, 4 май, когато наблюдателите на тримесечния отчет на Berkshire Hathaway забелязаха спад от 22% в стойността на акциите на Apple. Възникнаха спекулации: дали Уорън Бъфет изоставя най-голямата си инвестиция?

06.05.2024 10:30 2 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Обединените арабски емирства с поредната голяма сделка за петрол

Съобщава се, че компания, свързана с управляващото семейство на Абу Даби, се е съгласила да отпусне заем от $12.9 милиарда на Южен Судан в замяна на петрол, отбелязвайки една от най-големите сделки за суров петрол, сключвани някога.

06.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.