НАЧАЛО Други

Редица борси спират търговията с ERC-20 заради бъг

26.04.2018 14:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Редица борси спират търговията с ERC-20 заради бъг

Други борси, които избраха да спрат търговията с ERC-20 токени поради новооткритата уязвимост, включват Changelly, QUOINE и още много други

Крипто борсата Poloniex прекрати всички депозити и тегления с ERC-20 (базирани на Етериум), а HitBTC стартира вътрешна проверка, която приема депозити и трансфери офлайн след решението на OKEX да спре депозитите на ERC20 по-рано днес, след откриването на потенциално нов бъг на интелигентен договор, наречен batchOverFlow.

На 23-ти април е публикувана публикация в блог, озаглавена “Нова поредица от грешки в многобройните интелигентни договори за ERC20”, подробно описващ как “досега неизвестна уязвимост в договора” би могла да позволи на нападателя да притежава огромно количество токени чрез експлоатация на тези уязвими договори , като по този начин позволяват манипулиране на цените.

В публикацията на блога се отбелязва, че поради принципа “кодекса е закон”, който се използва в блокчейна “Етериум (ETH)”, не съществува традиционен добре познат механизъм за реагиране, който да отстрани тези уязвими договори.

Авторът на блога пише, че са се свързали с екипи, работещи с договори с подобна уязвимост, но “други борси също трябва да бъдат координирани и все още съществуват други токени, уязвими към batchOverflow”.

Блогът споменава, че може да възникне друг проблем с нецентрализираните обмени, които използват офлайн търговски услуги “, тъй като те дори не могат да спрат нападателите да изперат своите токени.”

Потребителя John Huxtable коментира публикацията в блога, която той смята, че “заслужава да се отбележи, че batchTransfer не е стандартна функция ERC20, така че само собствениците на договори, които са избрали да я изпълнят, могат да бъдат афектирани”.

Сегашният проблем с някои ERC20 токени, идва малко след като MyEtherWallet съобщи, че около 150 милиона долара ETH са били откраднати в несвързан DNS хак.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Проблеми за OpenAI в Европа заради фалшива информация

OpenAI, ръководена от Сам Олтман, е изправена пред правни предизвикателства в Европейския съюз, тъй като Европейският център за дигитални права (NOYB) подава жалба срещу централата за изкуствен интелект.

30.04.2024 14:30 2 мин. четене

Топ 3 дивидентни акции, които биха могли да се повишат с до 75% според Уолстрийт

Инвеститорите от всички сектори постоянно търсят надеждни високодоходни акции, които се отличават с устойчив ръст на дивидентите.

30.04.2024 13:30 3 мин. четене

Прогнози за цената на акциите на Google след блестящото първо тримесечие

Сундар Пичай, главен изпълнителен директор на Alphabet, подчерта дългогодишния ангажимент на компанията към изкуствения интелект (AI) по време на скорошния си разговор за печалбите.

30.04.2024 13:00 2 мин. четене

Мъже “крадат” от жените си в Пакистан – дигиталните валути може да са решението на проблема

По време на специална среща в Рияд министърът на финансите на Пакистан Мухаммад Аурангзеб изрази интереса на правителството да приеме дигитална валута.

30.04.2024 12:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.