НАЧАЛО Други

Goldman Sachs наема крипто трейдър за зам. директор на дигиталните активи

24.04.2018 9:13 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs наема крипто трейдър за зам. директор на дигиталните активи

Goldman Sachs е наел търговеца на криптовалути Джъстин Шмид като вицепрезидент на пазарите за дигитални активи, отдела за ценни книжа, с цел да помогне на клиентите да навлязат в света на криптo, предаде Bloomberg днес, 23-ти април.

Шмид, завършил магистърска степен по компютърни науки в Масачузетс, вече е работил във финансовите институции World Quant LLC, LMR Partners и Seven Eight Capital. Неговият LinkedIn лаконично показва, че работи в “Крипто” от 2017 г. насам.

Говорителят на Goldman Sachs, Тифани Галвин-Коен заяви в изявление, че “в отговор на интереса на клиентите към различни цифрови продукти ние изследваме как най-добре да им служим. Не сме стигнали до заключение относно обхвата на нашите предлагания на цифрови активи.”


Слуховете, че Goldman Sachs обмисля откриването на борса за търговия с криптовалути, бяха опровергани от главния изпълнителен директор Лойд Бланкфейн през януари, но от 2015 г. банката притежава дял в такава борса.

Съвсем наскоро, бившите директори на Goldman Sachs напуснаха традиционната финансова банка, за да се присъединят към бизнеси свързани с криптовалути. Бивш вицепрезидент на Goldman Sachs се присъедини към крипто портфейла Blockchain.com миналата седмица, а друг изпълнителен директор, е напуснал фирмата, за да се присъедини към крипто-търговската банка на бивш директор на Wall Street, Майк Новограц, по-рано този месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

02.05.2024 14:00 1 мин. четене

БРИКС: Русия няма избор, освен да ползва китайския юан

Русия се намира в несигурно положение, опитвайки се да намери баланс между дедоларизацията и същевременното поддържане икономиката си.

02.05.2024 13:00 2 мин. четене

БРИКС: Големите американски банки търпят огромни загуби

Двете водещи банки в Съединените щати разкриват значителни загуби в размер на $4.5 милиарда.

02.05.2024 12:00 2 мин. четене

Виталик Бутерин се обяви против използването на хардуерни портфейли

В скорошно изявление съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази резерви относно разчитането на хардуерни портфейли за защита на криптовалути.

02.05.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.