НАЧАЛО Други

Илон Мъск отговаря на критиките на Чарли Мънгър към криптовалутите

19.02.2022 18:58 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск отговаря на критиките на Чарли Мънгър към криптовалутите

Главният изпълнителен директор на Tesla/SpaceX Илон Мъск се обърна към Чарли Мънгър, заместник-председател на инвестиционния гигант Berkshire Hathaway и дългогодишен партньор на колегата си крипто скептик Уорън Бъфет след противоречивите му коментари относно водещата криптовалута.

Чарли Мънгър: Крипто е като “венерическа болест”

Въпреки че Berkshire Hathaway вложи $1 милиард в Nubank, след като разпродаде част от инвестициите си във Visa и Mastercard, Чарли Мънгър все пак разкритикува отново криптовалутите.

Говорейки по време на сесия с въпроси и отговори във вторник (15-ти февруари), Мънгър сравни крипто с вирус, заявявайки:

Със сигурност не инвестирах в криптовалута. Гордея се с факта, че го избегнах. Това е като някаква венерическа болест.

Дясната ръка на Уорън Бъфет продължи да обяснява, че не харесва Биткойн (BTC), защото се използва от укриватели на данъци, изнудвачи, похитители и терористи. След това Мънгър повтори възхищението си от Китай за забраната на криптовалути, като добави, че се надява Съединените щати да последват стъпките на Китай и да ги забранят.


Не Изпускай
Deutsche Bank: Биткойн е дигиталното злато на 21-ви век

Чарли Мънгър, подобно на неговия приятел Бъфет, отдавна критикува криптовалутите. През май миналата година 98-годишният милиардер инвеститор заяви, че новият клас активи е “отвратителен и противоречи на интересите на цивилизацията“. По-късно през декември той каза, че би искал никога да не са измисляни криптовалутите.

Неприятната среща на Илон Мъск с Мънгър

Крипто ентусиастите обявиха, че Мънгър въобще не е информиран за нововъзникващите технологии като Биткойн.

Главният изпълнителен директор на Tesla също се включи в разговора, като си припомни как Мънгър преди това отхвърли производителя на електромобила. Мъск посочи, че заместник-председателят на Berkshire Hathaway е казал на цялата маса на обяд през 2009 г., че Tesla вероятно ще се провали.

Мъск казва, че е дълбоко наранен от това твърдение, но той каза на Мънгър, че си струва да опитате, въпреки че шансовете Tesla да успее са болезнено ниски.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Криптовалутите са подценени в момента, твърдят от Pantera Capital

Да се ​​каже, че Tesla на Мъск е постигнал огромен успех през последните години, би било подценяване на целия възход на гиганта. Понастоящем Tesla е на допирно разстояние от оценка от трилион долара. За да представим тази огромна цифра в перспектива, компанията се оценява по-повече от повечето от най-големите производители на автомобили в света, включително General Motors, Ford, южнокорейския Hyundai и Honda, взети заедно.

Тъй като в момента е най-богатият човек в света с впечатляваща нетна стойност от близо $250 милиарда, начинанието на Мъск в лицето на Tesla изглежда се е отплатило доста добре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Близо $400 милиона ще бъдат раздадени на жертвите на банка, която е експлоатирала клиентите си

Банковият регулатор на САЩ обяви, че скоро ще бъдат разпределени $384 милиона между жертвите на незаконни действия на онлайн банка.

19.05.2024 17:00 1 мин. четене

Рекорден сезон за пазарите на акции по целия свят

Фондовите пазари по света достигат безпрецедентни върхове. От Токио до Ню Йорк, 14 от 20-те най-големи фондови пазари в света са достигнали исторически върхове

19.05.2024 15:10 2 мин. четене

Ще успее ли среброто да надмине златото през 2024 година?

Тъй като среброто навлиза в четвъртата си поредна година на дефицит на предлагането, задвижвано от повишеното търсене в секторите на технологиите и възобновяемите енергийни източници, благородният метал достигна важни етапи, като надхвърли $30 за тройунция и достигна най-високото си ниво от повече от десетилетие.

19.05.2024 14:13 2 мин. четене

Хонконгските крипто ETF не се представят толкова добре, колкото американските

Навлизането на Хонконг на пазара на крипто борсово търгувани фондове (ETF) не оправда очакванията, като не успя да постигне успеха на базираните в САЩ спот ETF, които понастоящем притежават $55 милиарда.

19.05.2024 13:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.