НАЧАЛО Други

Mastercard търси блокчейн специалисти в Дъблин

16.04.2018 14:28 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Mastercard търси блокчейн специалисти в Дъблин

Mastercard наскоро обяви, че ще наеме 175 нови служители в Дъблин, за да увеличи влиянието си в Ирландия. Най-вече компанията търси блокчейн специалисти, съобщиха от местните медии Irish Tech News на 12-и април.

За да стимулира иновациите в областта на плащанията, компанията търси да наеме широк спектър от професионалисти като софтуерни инженери, научни работници, експерти по сигурността на информацията и блокчейн специалисти.

Ирландският министър на бизнеса, предприемачеството и иновациите Хедър Хъмфрис коментира, че страната е станала “много привлекателно място за международни fintech и платежни компании“, като една от причините това да се случи са благоприятните правителствени политики.

” Правителството работи усилено, за да гарантира наличието на подходящи условия в Ирландия за привличането на високо квалифицирана работна ръка, която може да задоволи нуждите на компании като Matercard. Ирландия сега е много привлекателно място за международни FinTech и разплащателни компании от цял свят и подобни съобщения днес показват, че политиката, която водим продължава да дава осезаеми резултати.”

През март Mastercard заяви, че подкрепя идеята за издадени от държавата дигитални валути. През 2016 г. Mastercard издаде патент за незабавни плащания с кредитни карти, като използва технологията блокчейн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Стабилните монети скоро може да задминат Visa по обем на транзакциите

От 2017 г. насам стабилните монети отбелязват забележителен ръст и според последните прогнози до второто тримесечие на 2024 г. ще надминат Visa по общ обем на плащанията (TPV).

06.05.2024 12:00 2 мин. четене

БРИКС: Огромен ръст на чуждестранните инвестиции в една от страните членки

По данни на Централната банка преките инвестиции в Бразилия са нараснали до $9.591 милиарда, надхвърляйки прогнозираните $6.85 милиарда и отбелязвайки значително увеличение спрямо $7.3 милиарда, регистрирани през март 2023 г.

06.05.2024 11:00 1 мин. четене

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет продава $20 милиарда в акции на Apple

Имаше известен шум в събота, 4 май, когато наблюдателите на тримесечния отчет на Berkshire Hathaway забелязаха спад от 22% в стойността на акциите на Apple. Възникнаха спекулации: дали Уорън Бъфет изоставя най-голямата си инвестиция?

06.05.2024 10:30 2 мин. четене

Тези 4 проекта ще отключат токени на стойност над $2 милиарда този месец

Според данни на Token Unlocks през май ще бъдат пуснати значителни количества токени от различни крипто проекти, като водещи ще бъдат Aavo, Pyth Network, Memecoin и Starknet.

06.05.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.