НАЧАЛО Други

Джордж Сорос се включва отново в крипто пазара

07.04.2018 10:01 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Джордж Сорос се включва отново в крипто пазара

Американският инвестиционен фонд “Soros Fund Management”,който понастоящем работи около 26 милиарда долара активи, ще инвестира в криптокомпозиции, въпреки че шефът на фонда Джордж Сорос по-рано заяви, че крипто е “балон”, съобщи Блумбърг.

Според Блумбърг, цитирайки хора, запознати с въпроса, Адам Фишър, който отговаря за глобалното макроикономическо инвестиране в Soros Fund Management, вече получи вътрешно одобрение за операции с криптираща валута, но все още не е започнал да търгува.

В реч на Световния икономически форум в Давос на 25-ти януари Сорос твърди, че криптокомпонентите като Биткойн (BTC) не могат да се считат за валута поради тяхната волатилност и че тяхната стойност е спекулативна:

“Биткойн не е валута, защото една валута се предполага, че е стабилна складова стойност и валутата, която може да се колебае с 25% на ден, не може да се използва, например, за да плаща заплати, защото заплатите спадат с 25% на ден. Това е спекулация. Въз основа на недоразумение.”

Докато критикуваше голямата криптираща валута през януари, легендарният макро-търговец не предостави никакви прогнози за цените. Междувременно крипто пазарите са загубили почти 50% до края на първото тримесечие на 2018 г.

Сорос се включи в дейността на крипто валутите по-рано през миналата година. През 2017 г. инвестиционният фонд на George Soros стана третият по големина акционер в Overstock.com, първата голяма компания за търговия на дребно, която приема Bitcoin като опция за плащане.

Стартирала през 1969 г., Сорос Фонд Мениджмънт е направила своето име през 1992 г. за драстичните си залози срещу британския паунд.Това е дело на самия Сорос.

“Човекът, който разби банката на Англия”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Америка се подготвя за евентуален срив на топ банка от Уолстрийт

Федералната корпорация за застраховане на депозитите (FDIC) очерта стратегии, с които да подготви себе си и другите регулаторни органи за справяне с евентуален фалит на значими банки на Уолстрийт.

28.04.2024 13:00 2 мин. четене

БРИКС ускорява усилията за дедоларизация през 2024 г

В значителен ход BRICS засилва усилията за намаляване на зависимостта от щатския долар в глобалната търговия и транзакции през 2024 г.

28.04.2024 12:00 1 мин. четене

Двете най-големи банки в САЩ губят милиарди – американците не могат да плащат кредитите си

Двете най-големи банки в САЩ очакват обща загуба от $4.5 милиарда поради клиенти, изправени пред предизвикателства при плащанията на сметки.

28.04.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Важно съобщение за разширяването на съюза

Очакваните съобщения за нови членове са на хоризонта за алианса БРИКС по време на предстоящата среща на върха през 2024 г.

28.04.2024 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.