Home

Гейминг студио получи $42.7 милиона за разработки и AI проучвания

16.10.2024 17:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Гейминг студио получи $42.7 милиона за разработки и AI проучвания

Американското студио за игри Azra Games си е осигурило $42.7 милиона в неотдавнашен кръг на финансиране, насочен към подобряване на разработката на мобилни ролеви игри.

Кръгът от серия А бе ръководен от Pantera Capital, а значителен принос имаха a16z Crypto, a16z Games и NFX. Като цяло Azra е набрала $68.3 милиона от създаването си.

Инициативата се ръководи от Марк Отеро, основател на студиото и бивш съосновател на KlickNation. KlickNation, известно със заглавия като Superhero City, бе продадено на Electronic Arts през 2011 г. за $35 милиона. По-късно работата на Отеро включи успешната игра „Star Wars Galaxy of Heroes„, която до май 2024 г. генерира приходи от над $32.5 милиона.

В блог публикация той разсъждаваше за завръщането си към дизайна на игри, предизвикано от интереса към блокчейн технологията. Azra Games разработва безплатна мобилна ролева игра, насочена към новото поколение на западната аудитория.

Финансирането ще подпомогне и изследователските усилия в Azra Labs, където главният технически директор Травис Будро проучи AI технологиите, за да рационализира създаването на висококачествено мобилно съдържание.

Въпреки предизвикателствата, с които се сблъскаха студията за игри по време на неотдавнашния спад на криптовалутите, интересът на рисковия капитал към сектора се възражда. Например a16z наскоро отдели $30 милиона за инвестиции в гейминга, като се фокусира върху области като AI, VR/AR и Web3 игри.

Според Cognitive Market Research пазарът на ролеви игри се оценяваше на $18.73 милиарда към 2021 г. и се очаква да нарасне до $38.46 милиарда до 2029 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Telegram ще бъде изключително важен за развитието на Web3 проектите според Animoca Brands

Роби Юнг, главен изпълнителен директор на Animoca Brands, прогнозира, че всички Web3 проекти скоро ще включват функции на Telegram, което се дължи на нарастващата популярност на платформата, в която заглавия като Hamster Kombat привличат над 300 милиона потребители.

16.10.2024 21:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Sui отрича слуховете за разпродажба на стойност $400 милиона

На фона на твърденията за търговия с вътрешна информация проектът Sui се занимава с опасенията, че са били продадени токени SUI на стойност $400 милиона.

16.10.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Сенатор Елизабет Уорън изненадващо промени позицията си за криптовалутите

Американският сенатор Елизабет Уорън демонстрира признаци на смекчаване на предишната си строга позиция по отношение на криптовалутите.

16.10.2024 18:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Том Лий от Fundstrat сподели причината за настоящата пазарна устойчивост

Том Лий от Fundstrat смята, че пазарите се възползват от заделени средства.

16.10.2024 15:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.