Home

Властите в Делхи разкриха крупна крипто измама с помощта на Binance

16.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Властите в Делхи разкриха крупна крипто измама с помощта на Binance

В рамките на мащабна операция полицията в Делхи, с помощта на Binance, конфискува над 100,000 USDT, свързани с измамна схема в Индия.

Тази операция, проведена на 15 октомври 2024 г., доведе до множество арести и разкри измама, прикрита под името „M/s Goldcoat Solar„.

Извършителите твърдят, че имат правителствено одобрение от Министерството на енергетиката на Индия за подкрепа на целта на страната за разширяване на капацитета на слънчевата енергия до 450 гигавата до 2030 г. Тази измама привлича многобройни инвеститори с обещания за висока възвръщаемост от това, което те вярват, че е легитимна национална инициатива.

За да повишат доверието в себе си, измамниците използвали социалните медии, като дори се представяли за правителствени служители и предоставяли изфабрикувани доказателства за приходи, за да спечелят доверието на жертвите. Те превеждали средствата през банки и преобразували част от тях в криптовалути, което предизвикало намесата на Binance за проследяване на активите.

Ярек Якубчек от Binance подчерта ефективността на партньорствата между крипто борсите и правоприлагащите органи, отбелязвайки, че подобно сътрудничество може да доведе до успешни резултати.

Този случай е част от тревожното нарастване на измамите с криптовалути в Индия. По-рано през 2024 г. Централното бюро за разследване (CBI) и ФБР разбиха транснационална мрежа за кибер измами, в резултат на което в Мумбай бе арестуван Вишну Рати, за когото се твърди, че е подвел американски гражданин с около $45,000.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

SEC повдига обвинение срещу основателя на меме монетата Saitama Inu

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е завела дело срещу лице, участващо в разпространението и популяризирането на Saitama Inu (SAITAMA), според наскоро публикувана жалба.

16.10.2024 11:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Разбита е схема за крипто измами в Хонконг

Властите в Хонконг разкриха група за измами, която е използвала „deepfake“ технологията, за да осъществи злоупотреба с криптовалути на стойност $43 милиона, в резултат на което са арестувани 27 души.

15.10.2024 22:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Защо крипто обмените, които не прилагат KYC практики се считат за по-рискови?

Рисковете, свързани с обмените, които не карат потребителите си да минават през процедури за опознаване на клиентите (KYC), могат да бъдат групирани в няколко категории.

15.10.2024 14:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Американските регулатори събраха над $19 милиарда глоби от крипто индустрията

Според неотдавнашен доклад на CoinGecko регулаторите в САЩ успешно са си осигурили над $19 милиарда под формата на споразумения от сектора на дигитални активи през 2024 г.

14.10.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.