Home

Австралия стартира първия си Етериум ETF

15.10.2024 16:35 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Австралия стартира първия си Етериум ETF

Австралийската компания Monochrome Asset Management представи първия встъпителен ETF, който притежава директно Етериум, което е значителен напредък за крипто сектора в страната.

Стартиралият на 15 октомври Monochrome ETH ETF (IETH) е регистриран на Cboe Australia и към средата на работния ден отчита общи активи от около 262,500 австралийски долара ($176,600).

Този ETF се отличава с такса за управление от 0.50% и позволява на инвеститорите да извършват транзакции в брой или в Етериум чрез своя процес на заявяване и обратно изкупуване.

Забележително е, че IETH е единственият спот ETH ETF с двоен достъп в страната, като попечителството се осигурява от BitGo и Gemini, а State Street Australia наблюдава управлението на фонда.

След представянето през юни на Monochrome BTC ETF (IBTC), който привлече близо 16 милиона австралийски долара ($10.7 милиона), главният изпълнителен директор Джеф Ю отбеляза нарастващата тенденция клиентите да прехвърлят активи от борси в регулирани инвестиционни структури като ETF.

Той изрази оптимизъм по отношение на потенциала на споткрипто ETF-ите на развиващия се пазар в Австралия.

По-рано, през юни, VanEck стартира първия спот Биткойн ETF в Австралия, който в момента притежава активи за около 52 милиона австралийски долара ($35 милиона).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто китовете предприемат големи движения, акумулирайки милиони долари

Неотдавнашната активност на крипто пазара показва, че големи инвеститори, често наричани китове, активно купуват значителни количества от различни децентрализирани финансови токени.

15.10.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто пазарът реагира на коментарите на Фед

Крипто пазарът преживява смесица от ценови движения, тъй като инвеститорите усвояват последните коментари на служители на Федералния резерв и очакват икономическите доклади за тази седмица.

15.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Ethena обмисля да използва Solana като обезпечение на синтетичния долар

Общността, която поддържа протокол за синтетичен долар в Етериум, обмисля добавянето на основен конкурент към резервните активи за своята стабилна монета.

15.10.2024 16:10 1мин. четене Alexander Zdravkov

BlackRock оглавява надпреварата при Етериум ETF

Етериум ETF-ът на BlackRock в момента е в челните редици на пазара, което показва повишеното доверие на инвеститорите в ETH като подходяща инвестиция.

15.10.2024 13:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.