Home

Нова измама използва фалшиви ChatGPT ботове, за да краде от инвеститорите

14.10.2024 11:00 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Нова измама използва фалшиви ChatGPT ботове, за да краде от инвеститорите

Появи се нова измама, като екипът за сигурност на SlowMist предупреждава потребителите за измамни MEV ботове.

Екипът съветва да не се използват непознати връзки или да се изпълнява подозрителен код.

Измамниците заблуждават потенциалните жертви, твърдейки, че кодът на бота е продукт на ChatGPT. За да се преборят с това, от SlowMist препоръчват на потребителите да проверят самостоятелно подобни твърдения и щателно да изследват всеки свързан код за злоупотреба.

Появиха се съобщения за лица, които, вярвайки в обещанието за пасивен доход от свързаните AI ботове, неволно са загубили инвестициите си, следвайки съветите на извършителите. От компанията подчертават, че е изключително важно потребителите да оценяват достоверността на подобни твърдения, за да защитят финансите си.

В изявлението си екипът по сигурността акцентира върху това как извършителите се възползват от нарастващия интерес към технологиите с изкуствен интелект. Споменавайки ChatGPT, те се стремят да изградят доверие, като същевременно често подценяват истинската същност на дейността си във видеоматериалите.

Анализът на тези фалшиви видеоклипове с уроци разкрива следните предупредителни точки: Несъответствия в аудио-визуалното качество, рециклирано съдържание и профили, които изглеждат купени. Въпреки че много коментари изглежда възхваляват ботовете, истинските жертви често споделят предупреждения в секцията за коментари.

Според SlowMist тези измамници твърдят, че използват бот, който следи новите токени и промените в цените в блокчейна на Етериум, възползвайки се от алчността на потребителите за бързи печалби. Жертвите биват подтикнати да настроят MetaMask портфейл и да кликнат върху линк на Remix, който ги насочва към фалшив сайт.

За да участват, потребителите трябва да копират и поставят код, за да съставят и разгърнат смарт договора на бота. След това те са насърчавани да финансират този договор с обещания за значителна възвръщаемост при по-големи инвестиции. След като активират бота обаче, средствата им изчезват, насочени директно към измамниците чрез скрити дупки в договора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американските регулатори събраха над $19 милиарда глоби от крипто индустрията

Според неотдавнашен доклад на CoinGecko регулаторите в САЩ успешно са си осигурили над $19 милиарда под формата на споразумения от сектора на дигитални активи през 2024 г.

14.10.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Съоснователят нa FTX официално влезе в затвора

Бившият изпълнителен директор и съосновател на FTX Райън Саламе вече излежава присъдата си от 90 месеца лишаване от свобода на 11 октомври 2024 г. в затвора Cumberland, както бе потвърдено от регистрите на Бюрото по затворите.

13.10.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Обвинен в управление на крипто измама избяга от домашен арест

Според CNBC Хорст Джиха, германски гражданин, който е бил под домашен арест, след като е бил обвинен в управление на схема за измама с криптовалута на стойност $150 милиона, е изчезнал.

12.10.2024 13:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Основателят на Binance отправи предупреждение за нова крипто измама

Основателят на Binance Чанпен “CZ” Джао предупреди за нарастващата заплаха от AI генериранитe фалшиви видеоклипове, които се разпространяват онлайн.

12.10.2024 8:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.