Home

Крипто компаниите са платили $19 милиарда на регулаторите през 2024 година

14.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто компаниите са платили $19 милиарда на регулаторите през 2024 година

През 2024 г. регулаторните органи на САЩ са успели да осигурят повече от $19 милиарда под формата на споразумения от крипто компании, което представлява значителна част от всички споразумения, регистрирани до момента.

По-голямата част от тази сума – $12.7 милиарда – е резултат от споразумение с CFTC от август, включващо фалиралата борса FTX и Alameda.

Общата сума за тази година надхвърля със 78% регистрираните през 2023 г. $10.87 милиарда и отразява извънредно увеличение от 8,327% в сравнение с 2022 г. Урежданията обхващат конфискации и граждански санкции, но не включват индивидуални съдебни дела на ръководители.

Анализаторът на CoinGecko Лим Ю Циен отбеляза, че сривовете на Celsius и Terraform Labs през 2022 г. са предизвикали засилен регулаторен контрол, особено след падането на FTX. Terraform Labs получи глоба от SEC в размер на $4.47 милиарда заради срива на TerraUSD (UST), докато Genesis постигна споразумение с Главната прокуратура в размер на $2 милиарда, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

С напредването на годината Циан очаква още споразумения, като се има предвид продължаващото регулаторно внимание към крипто сектора. По-специално, Binance се споразумя за един милиард долара през ноември миналата година, отбелязвайки единственото дело, включващо активна крипто компания, след нейното споразумение по различни обвинения, включително нарушения на правилата за борба с прането на пари. От 2019 г. насам регулаторните органи са събрали около $31.92 милиарда в общи споразумения от крипто индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Ще успее ли Биткойн стратегията на MicroStrategy да ги тласне до $1 трилион?

MicroStrategy възнамерява да промени световните финанси със своя смел фокус върху Биткойн, като се стреми да си извоюва уникална позиция в дигиталната икономика.

14.10.2024 6:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Голяма крипто борса въвежда 6 нови двойки за търговия с USDC

Борса за криптовалути разширява предложенията си, като добавя нови двойки за търговия с USDC, втората по големина стабилна монета по пазарна капитализация.

13.10.2024 18:00 1мин. четене Kosta Gushterov

EigenLayer не успя да оправдае очакванията на инвеститорите според експерт

Според Алекс Обчакевич, основател на украинско-австрийската компания за анализи Obchakevich Research, EigenLayer (EIGEN), известен блокчейн протокол, който се фокусира върху възстановяването в рамките на екосистемата на Етериум, не е оправдал очакванията на инвеститорите.

13.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

NFT на Bored Ape Yacht Club се продаде за $1.43 милиона

Основателят на Floor Protocol, работещ под псевдонима FreeLunchCapital, привлече вниманието, след като закупи незаменим токен (NFT), свързан с колекцията Bored Ape Yacht Club (BAYC) на FTX.

13.10.2024 14:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.