Home

Хонконг засилва регулаторните одобрения на крипто борсите

08.10.2024 15:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг засилва регулаторните одобрения на крипто борсите

Комисията за ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг планира да одобри повече борси за криптовалути до края на годината, според главния изпълнителен директор Джулия Лунг.

Наскоро тя отбеляза, че 11 платформи са в процес на проверка след неотдавнашното одобрение на HKVAX – третата борса, разрешена в града. HashKey и OSL също притежават актуализирани лицензи, докато Bullish, компанията майка на CoinDesk, е сред кандидатите.

Въпреки че SFC не е уточнила общия брой на кандидатите, на уебсайта си Лунг посочи 11 или 16. Този потенциал за нови одобрения се появи на фона на критиките, че регулаторната рамка на Хонконг може да попречи на амбициите му да се превърне в център за крипто и Web3.

По-рано тази година бяха изразени опасения относно практиките на някои борси, включително разчитането на няколко изпълнителни директори за управление на активи и недостатъчните предпазни мерки срещу киберзаплахи. Големи компании като Coinbase оттеглиха кандидатурите си, а OKX и Bybit отмениха своите, вероятно поради директивата на SFC за блокиране на потребителите от континентален Китай. За разлика от тях Crypto.com продължава да е кандидат.

Законодателят Дънкан Чиу разкритикува строгите критерии за одобрение на SFC като неподходящи за развиващия се Web3 сектор. Комисията е изправена пред проверки и заради ролята си в скандала с JPEX, в резултат на който над 2,600 граждани претърпяха загуби за $200 милиона. Въпреки че бяха извършени арести, не бяха повдигнати обвинения.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Милиарди напускат крипто борсите – какво следва?

Данните от борсите за криптовалути сочат, че през последния месец пазарът е станал свидетел на значителни капиталови отливи, което може да доведе до прекратяване на краткосрочния възходящ импулс.

08.10.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн се представя по-добре от златото, но волатилността продължава да бъде проблем

Биткойн (BTC) отбеляза ръст от над 40% тази година, надминавайки основните борсови индекси, облигациите, златото и дори петрола, който напоследък бележи ръст поради геополитическото напрежение.

08.10.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Европейската централна банка обмисля въвеждането на блокчейн технология

Финансовите иновации се развиват все по-бързо в Близкия изток и Европа, тъй като институциите използват блокчейн технологията, за да модернизират пазарите си.

08.10.2024 17:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance организира трейдинг турнир с награден фонд от $10 милиона

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, обяви рекорден награден фонд от $10 милиона за своята Binance Traders League, която има за цел да засили ангажираността на общността сред трейдърите.

08.10.2024 16:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.