Home

Крипто борсите масово премахват токени за поверителни транзакции

08.10.2024 13:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто борсите масово премахват токени за поверителни транзакции

Тази година централизираните борси са регистрирали близо 60 делиствания на токени за защита на личните данни, което е най-високият брой от 2021 г. насам, според скорошен доклад на Kaiko.

Сред засегнатите токени са Monero (XMR), Dash (DASH) и Zcash (ZEC), като най-значително въздействие е оказано върху Monero, при което броят на изтриванията се е увеличил шест пъти.

Скокът на заличаванията се дължи до голяма степен на регулаторния натиск в различни региони. През 2018 г. Япония инициира забрана за търговия с токени за защита на личните данни – ход, последван от подобни ограничения в Австралия и Южна Корея през 2020 г. Обединените арабски емирства и Европейският съюз също затегнаха регулациите, което доведе до по-широки заличавания от списъците.

Големите борси реагираха на тази регулаторна среда. Kraken, например, ограничи търговията с XMR за европейските потребители, а Binance изцяло делистна Monero. Други платформи като OKX и Huobi също спряха да предлагат двойки токени за поверителност, позовавайки се на регулаторни опасения.

Обратно, борсите с по-лек регулаторен надзор, като Poloniex и Yobit, сега завземат значителен дял от обема на търговията с токени за поверителност, възлизащ на почти 40%, в сравнение с 18% през 2021 г. Търсенето на тези токени на тези платформи е станало толкова силно, че често надвишава наличната ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето колко криптовалути държи Binance според последния им доклад

Докладът от октомври 2024 г. предлага подробна снимка на финансовото състояние на Binance в бурно време за крипто пазара.

08.10.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Ето какво стои зад силното представяне на меме криптовалутите

В крипто сферата се проведе завладяваща дискусия с участието на известния анализатор Крис Бърниске и съоснователя на Solana Анатолий Яковенко, която се фокусира върху нарастващия феномен на меме монетите.

08.10.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Крипто стейкинга губи привлекателността си според анализатори

В сектора на криптовалутите настъпи забележителна промяна.

08.10.2024 8:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

PayPal реализира първото корпоративно плащане със стабилна монета

Неотдавна PayPal отбеляза значителен напредък в усвояването на дигиталните валути, осъществявайки първата си бизнес транзакция със стабилната си монета.

08.10.2024 6:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.