Home

OpenAI си осигури финансиране в размер на над $6 милиарда

03.10.2024 13:40 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
OpenAI си осигури финансиране в размер на над $6 милиарда

OpenAI успешно приключи кръг на финансиране, набирайки $6.6 милиарда, с което компанията се оценява на $157 милиарда, както бе обявено в блог публикация на 2 октомври.

Този свеж капитал ще подобри възможностите на OpenAI да продължи изследванията си в областта на изкуствения интелект, да разшири компютърните си възможности и да разработва решения за сложни предизвикателства.

Кръгът на финансиране бе ръководен основно от Thrive Capital и привлече реномирани инвеститори, сред които Microsoft, Nvidia и SoftBank. OpenAI има за цел да засили позициите си в най-съвременните AI проучвания с тези нови ресурси.

Оценката на компанията рязко нарасна, като се увеличи от $29 милиарда през 2023 г. до $80 милиарда в началото на тази година, до голяма степен благодарение на популярността на ChatGPT, която понастоящем има около 250 милиона активни потребители седмично.

OpenAI очаква да генерира $11.6 милиарда приходи до 2025 г., което е сериозно увеличение спрямо прогнозираните $3.7 милиарда за 2024 г., въпреки че прогнозира $5 милиарда загуба през тази година поради високите разходи за проучвания.

Въпреки това компанията е изправена пред предизвикателства, свързани с оперативните разходи на нейните големи езикови модели, които зависят в голяма степен от скъпите графични процесори на Nvidia. Това финансово напрежение поставя въпроси относно дългосрочната устойчивост, особено като се има предвид, че компанията разчита на значителни инвестиции от големи спонсори.

Освен това в ръководния екип на OpenAI настъпиха промени, като неотдавна напуснаха ключови ръководители, включително главният технически директор и ръководителят на изследователската дейност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Голяма американска банка претърпя срив на системата

В резултат на сериозен мрежови проблем хиляди клиенти изгубиха достъп до сметките си или балансите им показват нула.

03.10.2024 16:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Директорите на Ripple разкритикуваха обжалването на SEC

Комисията по ценните книжа и фондовите борси обжалва неотдавнашното решение на федералния съд по делото, което води срещу Ripple Labs и XRP, като подаде уведомление до Втория апелативен съд на 2 октомври.

03.10.2024 14:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Икономическите прогнози предполагат още намаления на лихвените проценти

Томас Баркин, председател на Федералния резерв в Ричмънд, подчерта значението на наблюдението на икономическите показатели и тенденциите в инфлацията за определяне на бъдещите корекции на лихвените проценти.

03.10.2024 11:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Какво се случи с богатството на Чанпен Джао по време на престоя му в затвора?

Чанпен Джао, основател и бивш главен изпълнителен директор на Binance, вероятно е продължил да увеличава богатството си по време на неотдавнашния си четиримесечен престой в центъра за задържане Lompoc II в Калифорния.

03.10.2024 10:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.