Home

Блокчейнът на Етериум запазва доминиращата си позиция на пазара за стабилни монети

03.10.2024 9:35 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Блокчейнът на Етериум запазва доминиращата си позиция на пазара за стабилни монети

Етериум продължава да доминира в сектора на стабилните монети въпреки неотдавнашната пазарна волатилност.

Към септември CoinGecko съобщи, че платформата управлява приблизително $84.6 милиарда в стабилни монети, което представлява 49.1% от общото предлагане. Това позиционира Етериум като ключов играч в DeFi пространството, притежаващ почти половината от всички налични стабилни монети.

TRON също владее значителен пазарен дял, като поддържа контрол върху 83,9% от общата стойност от $144.4 милиарда на пазара на стабилни монети. Със своите $59.8 милиарда, TRON представлява 34.8% от пазара.

Делът на Етериум обаче бележи лек спад, вероятно повлиян от възхода на решенията от втори слой и от срива на UST на Terra. Забележително е, че макар предлагането на стабилни монети на Етериум да се е увеличило със $17.2 милиарда през тази година, общият му пазарен дял е намалял.

[reamdore id=”129636″]

Цената на ETH наскоро се сблъска с низходящ натиск, като падна под $2,500 и се понижи с близо 4% в рамките на 24 часа, за да се установи на $2,388 към момента на писане на ститаията. Този спад е показателен за по-широката пазарна несигурност, отчасти подхранвана от ескалиращото геополитическо напрежение в Близкия изток.

Освен това понижението в цената на Етериум доведе до ръст на ликвидациите, като само за един ден бяха заличени позиции в ETH на стойност $87 милиона. По-голямата част от тези ликвидирани позиции бяха лонг сделки, което подчерта свръхразширените бичи настроения сред инвеститорите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Блокчейнът на TRON повишава сигурността си с помощта на ChainSecurity

TRON DAO наскоро завърши цялостна оценка на сигурността на своя клиент Java-Tron, извършена от компанията за блокчейн сигурност ChainSecurity.

30.09.2024 22:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Още един разработчик напусна Cardano: Какви са причините?

Владимир Калницки, виден разработчик на Cardano, участващ в създаването на cardano-transaction-lib (CTL), наскоро обяви напускането си от проекта.

30.09.2024 18:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Виталик Бутерин отправи предложение за мрежата на Етериум

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, наскоро предложи да се разработи набор от показатели, с които да се оценява доколко различните проекти отговарят на основните принципи на ETH.

30.09.2024 12:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Как стейкинг наградите влияят на блокчейн мрежите?

Franklin Templeton се включи в дебата дали стейкинг възнагражденията, които допринасят за инфлацията на предлагането на токени, трябва да се разглеждат като разход за мрежата.

30.09.2024 9:32 3мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Следващата голяма меме монета, която китовете купуват

- Присъединете се към революцията
- Бъдете част от следващата меме монета, преди да се изстреля