Home

Binance съдейства на индийските власти за разкриване на измама за милиони

25.09.2024 16:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance съдейства на индийските власти за разкриване на измама за милиони

Binance разкри значителната си роля в подпомагането на индийската Дирекция за изпълнение на наказанията (ED) при ликвидирането на Fiewin - измамна платформа за онлайн игри, за която се твърди, че е подвела потребителите.

В блог публикация  от борсата поясниха, че звеното ѝ за финансово разузнаване (FIU) е предоставило ключова аналитична подкрепа и е помогнало на ED да проследи потока от незаконни средства, свързани с измамата.

Първоначално Fiewin се е представяла като легитимна гейминг услуга, примамвайки потребителите с обещания за висока възвръщаемост от онлайн залози. След натрупването на значителни депозити обаче платформата блокира тегленията, което доведе до оплаквания от страна на потребителите и последващи разследвания.

Служител на ED изтъкна значението на публично-частните партньорства в борбата с финансовите престъпления, отчитайки ефективността на Binance за запазване на целостта на крипто сектора в Индия.

Разследването разкри, че Fiewin е участник в по-голяма глобална престъпна схема, използваща фалшиви банкови сметки и криптовалутни портфейли, за да прикрие следите на откраднатите средства.

С помощта на Binance властите успяха да разплетат тази мрежа и да проследят изпраните пари в множество портфейли. Според информацията, платформата е подвела потребителите с около $47.6 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Дагестан се бори с незаконния крипто добив на фона на новите регулации

След въвеждането на новите правила за добив на криптовалути в Русия властите в Дагестан разкриха множество незаконни майнинг операции, което накара регионалния министър-председател да апелира за увеличаване на усилията на правоприлагащите органи срещу тези неправомерни дейности в условията на нарастващо потребление на електроенергия.

25.09.2024 17:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

SEC обвини 2 компании в измама с участието на стабилната монета TrueUSD

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) обвини компаниите TrueCoin и TrustToken, че са участвали в измамни, нерегистрирани продажби на инвестиционни договори, свързани със стабилната монета TrueUSD (TUSD).

25.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

ИЗВЪНРЕДНО: Каролин Елисън е осъдена на 2 години за ролята си в срива на FTX

Каролин Елисън, бивш ръководител на Alameda Research, е осъдена на две години затвор за участието си в срива на FTX, а също така трябва да върне $11 милиарда.

24.09.2024 23:24 2мин. четене Kosta Gushterov

Швеция обяви крипто борсите за главни действащи лица в прането на пари

Шведският полицейски орган и звеното за финансово разузнаване (FIU) определиха борсите за криптовалути като “професионални перачи на пари (PML)”, след като оцениха услугите на нелицензирани оператори.

24.09.2024 17:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.