Home

Société Générale предостави важна информация за своята стабилна монета

23.09.2024 14:30 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Société Générale предостави важна информация за своята стабилна монета

SG Forge, дъщерно дружество на Société Générale, обяви в петък, че ще пусне на пазара своя стабилна монета, обвързана към еврото EUR CoinVertible (EURCV) на блокчейна на Solana.

Представена на блокчейна на Етериум миналата година, EURCV служи като силно регулирана, базирана на евро алтернатива на водещите стабилни монети, обвързани с долара, като тези на Tether и Circle.

Въпреки това EURCV се бори да набере популярност, като понастоящем може да се похвали с едва 28 притежатели, 154 общи транзакции и емисия от 33.245 милиона, както се посочва на страницата му в Etherscan.

Предстоящото пускане на Solana има за цел да определи дали има търсене на стабилни монети, свързани с евро, в рамките на по-бърза и по-рентабилна мрежа – две ключови предимства, подчертани от SG Forge.

Главният изпълнителен директор Жан-Марк Стенгер отбеляза, че скоростта на Solana може да „отключи нови възможности както за потребителите на дребно, така и за институционалните играчи в областта на децентрализираните финанси (DeFi)“.

Според неотдавнашен доклад на Bernstein стабилните монети все повече се признават за съществени за световната финансова система. Много компании се стремят да подражават на успеха на Circle и Tether, най-големите емитенти на стабилни монети, които печелят значително от притежаването на държавни ценни книжа, обезпечаващи техните активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Русия настоява за по-голяма роля на съюза в световната енергетика

В понеделник, 23 септември, Владимир Путин се застъпи за разширяване на ролята на групата БРИКС на световните енергийни пазари, тъй като Русия се стреми да противодейства на западното господство.

23.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Крипто фондовете за рисков капитал нарастват с $2.2 милиарда

Тази година крипто инвеститорите в рисков капитал са набрали над $2.2 милиарда, като наскоро бяха осигурени над $500 милиона.

23.09.2024 18:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Hemi се опитва да обедини Биткойн и Етериум с “тунели” между веригите

На фона на неотдавнашните крипто хакове, разкриващи уязвимости в крос-верижните мостове, общността проучва по-безопасни алтернативи за оперативна съвместимост.

23.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Топ 5 ключови събития в САЩ, които крипто инвеститорите ще следят тази седмица

Тази седмица финансовите пазари следят отблизо няколко ключови икономически събития в САЩ, които биха могли да окажат пряко или косвено въздействие върху стратегиите на криптоинвеститорите.

23.09.2024 17:00 3мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.