Home

Русия тества крипто плащания за търговия на фона на западните санкции

17.09.2024 20:00 1мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Русия тества крипто плащания за търговия на фона на западните санкции

Русия изпробва нова правна рамка, която има за цел да даде възможност за разплащания с криптовалути в международната търговия.

Този ход е част от стратегията на страната да заобиколи западните санкции и да намали зависимостта си от щатския долар. Руското правителство, което досега се отнасяше предпазливо към дигиталните валути, сега придвижва напред законодателството в подкрепа на тези транзакции.

Очаква се дигиталната рубла да стартира през 2025 г., а страната наскоро легализира добива на криптовалути и плащанията с тях.

Инициативата включва фокусна група, която работи с вносители, които срещат трудности с плащанията, особено за стоки с двойна употреба.

Групата включва членове от Търговско-промишлената палата, Асоциацията на разработчиците и производителите на електроника и избрани банки. Макар че в момента групата е съсредоточена върху по-големите предприятия, има потенциал за разширяване, макар че сроковете не са ясни.

Освен това Централната банка на Русия ускорява приемането на законодателство за дигиталните валути, като вече са в ход пилотни проекти за дигитална рубла. Целта е трансграничните плащания да станат по-ефективни и да се намали зависимостта от традиционните финансови системи. Регионът Коми ще се превърне в ключов район за добив на криптовалути, като плановете за нови центрове за данни стимулират сектора.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Основателят на Cardano ще се срещне с президента на Аржентина

Чарлз Хоскинсън, основател на Cardano, ще се срещне с президента на Аржентина Хавиер Милей през октомври, за да обсъди ролята на блокчейн в оформянето на бъдещите икономики.

19.09.2024 21:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ще има ли други понижения на лихвите от страна на Фед?

На 18 септември Федералният резерв на САЩ направи забележителен ход, намалявайки лихвените проценти с 50 базисни пункта, с което постави началото на нов цикъл на облекчаване.

19.09.2024 20:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Стабилността на цената на Биткойн е от решаващо значение за миньорите

Биткойн миньорите може да отчетат GAAP нетна печалба през това тримесечие, ако цената на Биткойн остане над $62,000 до края на месеца.

19.09.2024 19:30 1мин. четене Kosta Gushterov

Binance отчита 40% ръст на институционалните инвеститори

Според главния изпълнителен директор Ричард Тенг интересът към Binance от страна на институционални и корпоративни инвеститори рязко се е увеличил с 40% през тази година.

19.09.2024 18:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.