Home

Основателят на Tron атакува Coinbase заради проблеми с прозрачността

16.09.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Tron атакува Coinbase заради проблеми с прозрачността

Джъстин Сън, основател на Tron и видна фигура в света на криптовалутите, отправи сериозни критики към Биткойн аналога на Coinbase - cbBTC.

В неотдавнашно изявление Сън постави под въпрос прозрачността и децентрализацията на cbBTC, изтъквайки опасения относно липсата на доказателства за резерви и одит.

Сън твърди, че cbBTC на Coinbase създава значителни рискове за централизация, тъй като липсва доказателство за резервите и възможност за одит, като в същото време има право да замразява салдата по всяко време. Той отбеляза, че тази конфигурация по същество разчита на подхода на доверитето и предположи, че съдебна призовка от правителството на САЩ може да доведе до конфискация на всички средства свързани с BTC.

Сън описа cbBTC като “Биткойн на централната банка” и го разкритикува за противоречие с основните принципи на водещата криптовалута. Той изрази мнение, че комбинацията от централни банки и BTC е фундаментално погрешна, заявявайки, че това е сценарий, който Сатоши Накамото никога не би могъл да си представи при създаването на Биткойн.

Коментарите на предприемача идват на фона на продължаващите спорове около предполагаемата му роля в управлението на “обвит” Биткойн (WBTC).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Колко щяхте да спечелите ако бяхте инвестирали $1,000 в Биткойн по време на предишното намаляване на лихвите?

През изминалата седмица Федералният резерв изненада инвеститорите, като намали значително референтните лихвени проценти с 50 базисни пункта, което е първото подобно намаление от март 2020 г. насам.

20.09.2024 18:30 1мин. четене Kosta Gushterov

BlackRock актуализира споразумението с Coinbase за операции с Биткойн ETF

BlackRock измени споразумението си за попечителство с Coinbase, за да подобри оперативните процедури за своя ETF iShares Bitcoin Trust.

20.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Конгресмен критикува председателя на SEC Генслер за регулациите на Биткойн

Конгресменът от САЩ Уорън Дейвидсън разкритикува председателя на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) Гари Генслер, обвинявайки го, че умишлено възпрепятства притежанието на Биткойн.

20.09.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Solana Mobile представя нов крипто смартфон

Solana Mobile официално пусна на пазара своя нов крипто смартфон “Seeker”, който преди това беше наречен „Chapter Two“.

20.09.2024 17:30 2мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.