Home

Хакерска група губи $5 милиона в замразени стабилни монети

16.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакерска група губи $5 милиона в замразени стабилни монети

Известната с крипто кражбите хакерска група е загубила достъп до стабилни монети на стойност близо $5 милиона след предприетите от емитентите на стабилните монети действия за замразяване на средствата.

До това решение се стигна след разследване, водено от блокчейн следователя ZachXBT, който с помощта на Metamask, Binance, TRM Labs и Five I’s LLC проследи откраднатите активи.

Проучването му разкри, че Lazarus Group, спонсорирана от севернокорейската държава структура, е изпрала над $200 милиона от криптовалути във фиат в продължение на три години. Откраднатите средства са били придобити чрез 25 различни експлойта на различни блокчейн и впоследствие са били осребрени чрез peer-to-peer пазари.

Емитентите на стабилни монети USDT (Tether), USDC (Circle), TUSD (Techteryx) и BUSD (Paxos) реагираха, замразявайки близо $5 милиона в стабилни монети, свързани с два конкретни портфейла. В тези портфейли се намират и около $720,000 в DAI и около $313,000 в Етериум, които все още не са замразени.

ZachXBT съобщи в платформата X, че всичките четири издатели на стабилни монети – Paxos, Tether, Techteryx и Circle – вече са включили в черния списък двата адреса, свързани с Lazarus Group, на обща стойност $4.96 милиона. Освен това $1.65 милиона остават замразени на различни борси, с което общата сума достига $6.98 милиона.

Изследователят разкритикува Circle, емитента на USDC, за забавената реакция в сравнение с други емитенти. Той отбеляза, че на Circle са били необходими 4,5 месеца повече, за да замрази токените, и изтъкна липсата на специален екип за реакция при инциденти, който да се занимава с подобни хакерски атаки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

SEC повдига обвинения на компания за крипто измама на стойност $1 милиард

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) започна съдебни действия срещу Rari Capital, децентрализирана финансова платформа, и нейните основатели.

19.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

Алекс Машински, който излежава присъда от 100 години затвор, иска свидетелските показания на шестима бивши служители в рамките на наказателното си дело.

17.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Историческата кражба за $1.47 милиарда, която шокира крипто света

След създаването си през 2009 г. Биткойнът първоначално трудно получи признание като новаторска технология, като често бе определян като измама.

17.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Binance отправя предупреждение за нова заплаха в крипто сектора

Най-голямата крипто борса издаде предупреждение за атака със зловреден софтуер, насочена към нейните потребители, която променя адресите за теглене на криптовалути.

15.09.2024 13:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.