Home

Предупреждение от експерти: Севернокорейските хакери могат да атакуват спот Биткойн ETF в САЩ

12.09.2024 11:00 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение от експерти: Севернокорейските хакери могат да атакуват спот Биткойн ETF в САЩ

Според експерти по сигурността севернокорейските хакери могат да насочат вниманието си към американските спот Биткойн борсово търгувани фондове (ETF).

Групата Lazarus, известна с крупни кражби на криптовалути, включително атаката на моста Ronin на стойност $625 милиона, може да се насочи към тези ETF-и поради сериозните финансови възнаграждения, които те предлагат.

Майкъл Пърл, вицепрезидент на отдела за GTM стратегии в Cyvers, разкри, че ФБР наскоро е предупредило за възможни опити за проникване от страна на севернокорейски хакери, чиято цел e кражба от ETF-ите. Тъй като американските спот Биткойн ETF-и държат общо $52.1 милиарда в BTC, тези фондове представляват привлекателна цел за киберпрестъпниците.

Пърл също така подчерта, че заплахата се разпростира не само върху доставчиците на спот борсово търгуваните фондове, но и върху свързаните с тях компании. Той подчерта спешната необходимост от справяне с уязвимостите в екосистемата на ETF, за да се предотвратят широкомащабни атаки, които биха могли да предизвикат по-строги регулации.

Неотдавнашната хакерска атака срещу WazirX на стойност $230 милиона повиши осведомеността на институциите относно киберсигурността в крипто сектора. Пърл отбеляза, че макар хакът да е струвал скъпо, той е подчертал необходимостта от засилени мерки за сигурност сред хедж фондовете и ETF емитентите. Сайвърс е открил предварително зловредния договор, отговорен за пробива в WazirX, което потенциално е предотвратило атаката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто платформа преустановява дейността си след доклади за пробив в сигурността

The Block съобщи, че екипът на Banana Gun в момента разследва съобщенията за пробив в потребителския портфейл и временно е спрял платформата.

19.09.2024 20:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

SEC повдига обвинения на компания за крипто измама на стойност $1 милиард

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) започна съдебни действия срещу Rari Capital, децентрализирана финансова платформа, и нейните основатели.

19.09.2024 9:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Бившият директор на Celsius търси свидетели за предстоящия съдебен процес

Алекс Машински, който излежава присъда от 100 години затвор, иска свидетелските показания на шестима бивши служители в рамките на наказателното си дело.

17.09.2024 13:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Биткойн: Историческата кражба за $1.47 милиарда, която шокира крипто света

След създаването си през 2009 г. Биткойнът първоначално трудно получи признание като новаторска технология, като често бе определян като измама.

17.09.2024 7:30 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.