Home

Топ японски банки тестват трансграничните преводи на стабилни монети

06.09.2024 19:30 1мин. четене Alexander Zdravkov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ японски банки тестват трансграничните преводи на стабилни монети

Най-големите японски банки - MUFG, SMBC и Mizuho - се подготвят да тестват платформа за трансграничен трансфер на стабилни монети, за да ускорят международните плащания за бизнеса.

В пилотния проект, наречен “Project Pax“, ще се използват стабилни монети, емитирани чрез Progmat – блокчейн стартъп, подкрепен от тези банки, както и от SBI Holdings и Japan Exchange Group. Progmat ще работи с Datachain и TOKI, за да тества междуверижните транзакции.

Проектът планира да използва рамката на SWIFT за API, за да помогне на банките да се разплащат в блокчейн мрежи, като решава въпроси като борбата с прането на пари и съответствието. Този подход има за цел да намали оперативните излишъци и да редуцира инвестиционните разходи.

Предвиден да стартира с прототип, проектът Pax има за цел пълна комерсиализация до 2025 г. Според блог публикация екипът подчерта, че чрез интегриране на регулирани стабилни монети със сигурни съобщения между веригите, те дават възможност за почти незабавни трансгранични разплащания за предприятията.

Подкрепена от големи финансови играчи, платформата за стабилни монети на Progmat позволява емитиранетои в различни фиатни валути като JPY, USD и EUR, както за вътрешна, така и за международна употреба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Популярни Новини
Още Блокчейн Новини

2 големи компании ще инвестират $30 милиона в блокчейна на TON

Борсата за криптовалути Bitget и Foresight Ventures обявиха значителна инвестиция в размер на $30 милиона в блокчейна The Open Network (TON).

18.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

BNB Chain въвежда плащания със стабилни монети без такси за газ

BNB Chain, блокчейн известен със своя подход, ръководен от общността, обяви значителна актуализация, насочена към подобряване на инфраструктурата на стабилните монети, с въвеждането на транзакции без газ.

18.09.2024 14:00 2мин. четене Kosta Gushterov

USDC на Circle ще бъде пусната в блокчейна на Sui

USD Coin (USDC), втората по пазарна капитализация стабилна монета, ще се интегрира с блокчейна Sui, както обяви главният изпълнителен директор на Circle Джереми Алер.

18.09.2024 9:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

USDT на Tether надхвърли $1 милиард в мрежата на TON

Стабилната монета USDT на Tether достигна важен етап в The Open Network (TON), надхвърляйки $1 милиард в циркулация, според данни от Token Terminal.

18.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.